Известието за пожара е постъпило в 5:40 ч, се посочва

...
Известието за пожара е постъпило в 5:40 ч, се посочва
Коментари Харесай

25 души загинаха при пожар в ислямско училище в Малайзия

Известието за пожара е постъпило в 5:40 ч, се показва в известие на малайзийската противопожарна работа. 
Сред починалите има възпитаници и учители от просветителното институция. Според Ройтерс към този момент е доказана гибелта на 22-ма ученика - момчета, и на двама учители. 

Училището " Дарул Куран Интифакия " е вид интернат, в който питомците учат наизуст текстове от корана. Огънят е тръгнал от спални пространства на най-горния етаж на 3-етажната учебна постройка. Там са открити максимален брой жертви. Според шефа на полицията в Куала Лумпур починалите момчета са на възраст 13-17 години. Те евентуално са се задушили от дима, провокиран от огъня. 
Спалнята имала единствено един излаз и доста от жертвите се оказали в капан, от който не могат да излязат. Свидетели настояват, че са чували крясъци на децата за помощ откакто огънят горящ. 

Спасителните работи на мястото на трагичното произшествие и броенето на телата не престават. Труповете били подредени един върху различен в ъгъла на едно помещение. Започнало прехвърлянето им в моргата на прилежаща болница. 

Ройтерс оповестява също, че има седем потърпевши, които са отведени в болница. 11 души са били избавени, само че не се прецизира по какъв начин.
Стотици хора, в това число фамилиите на някои от жертвите, са се събрали пред учебното заведение. 

Полицията не подозира тенденциозен палеж. Най-вероятната причина за пожара е късо съединяване в електрическата апаратура, заяви един от шефовете на пожарникарите пред кореспонденти пред учебното заведение. 
Училищата от този вид в Малайзия не са управлявани от просветителното министерство, а са под егидата на религиозните управляващи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР