Известен турски военен анализатор и опозиционен политик беше изправен пред

...
Известен турски военен анализатор и опозиционен политик беше изправен пред
Коментари Харесай

Обвиниха в шпионаж турски политик от опозицията

Известен турски боен анализатор и опозиционен политик беше изправен пред съд в сряда , осведоми Асошиейтед прес. Той е упрекнат в присъединяване в политически и боен шпионаж за хипотетично продажба на държавни секрети на задгранични дипломати.

В първото съвещание на процеса против Метин Гюрджан съдът постанови процесът да се организира при закрити порти с претекста, че някои от повдигнатите против него обвинявания попадат в " обсега на държавна загадка ", заяви държавната Анадолска организация. Журналистите и феновете бяха помолени да изоставен правосъдната зала.

46-годишният Гюрджан е изправен пред пожизнен затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в придобиване и откриване на държавни секрети за политически или боен шпионаж. Той отхвърли обвиняванията против него.

Гурджан е пенсиониран армейски офицер и член-основател на опозиционната Партия на демокрацията и напредъка или DEVA, която се управлява от някогашния вицепремиер Али Бабаджан. Той също по този начин написа за военни въпроси за онлайн медията Al-Monitor.

Обвиняемият беше арестуван в жилището си в Истанбул през ноември предходната година.

Бабаджан отбрани Гурджан, заявявайки, че анализаторът не е имал достъп до поверителна информация и упорства, че анализите му се състоят от информация, събрана от отворени източници.
 Прокуратурата в Турция упорства за затвор за опозиционен политик поради шпионаж
Прокуратурата в Турция упорства за затвор за опозиционен политик поради шпионаж

Метин Гюрджан е създател на турската опозиционна партия " Демокрация и прогрес "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР