Известен с естествената си красота плаж на гръцкия остров Закинтос

...
Известен с естествената си красота плаж на гръцкия остров Закинтос
Коментари Харесай

Затварят за туристи райски плаж на остров Закинтос

Известен с естествената си хубост плаж на гръцкия остров Закинтос затваря за плажуващите заради заплаха от срутване на скална маса, съобщи АНА-МПА. 

Хилядите туристи, които посещават региона, ще могат да се възхищават на плажа Навагио единствено от разстояние, на борда на транспортен съд. Това се показва в решение на пристанищните управляващи на Закинтос, оповестено в гръцкия Държавен вестник.

В решението се показват границите на безвредното доближаване към залива предвид на отбраната на човешкия живот и опазването на реда и сигурността, а оттова и на общия публичен интерес по време на туристическия сезон. 



В решението се отбелязва също, че навлизането в рамките на безвредната морска зона ще се прави от северния край към южния, като оптималното време за прекосяване през избраната безвредна морска зона ще е от 08:00 часа до 15:30.

Името на плажната линия, в миналото наричана Ай Йоргос, значи „ корабокрушение “ и идва от останките на транспортен съд върху пясъка, които са измежду известните атракции на острова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР