Известен руски активист в защита правата на ЛГБТ общността е

...
Известен руски активист в защита правата на ЛГБТ общността е
Коментари Харесай

Защитник на правата на ЛГБТ общността в Русия открит мъртъв

Известен съветски деятел в отбрана правата на ЛГБТ общността е открит мъртъв с голям брой прободни рани и признаци на удушаване в град Санкт Петербург, осведоми Би Би Си.

Тялото на 41-годишната жена беше намерено в шубраци до дома й в града в неделя, оповестиха от локалната полиция.

Роднини и другари оповестиха по-късно, че жертвата е Елена Григориева. Григориева, която неведнъж е получавала смъртни закани, водеше акции в отбрана правата на индивида в Русия.

В известие във " Facebook " деятелят Динар Идрисов съобщи, че приятелката му Григориева е била " брутално убита до дома й ". Идрисов акцентира, че тя неотдавна е била жертва на принуждение и смъртни закани и добави, че се е оплакала на полицията. Но от полицията не удостоверяват да са отправяни смъртни закани.

Според уеб страницата " Фонтанка " обвинен е арестуван по отношение на убийството.

Освен акция в отбрана правата на ЛГБТ общността, Елена Григориева се обявяваше срещу анексирането на Крим от Русия, неприятното отношение към пандизчиите и по други проблеми с правата на индивида.

През януари 2018 година 53-годишен съветски опозиционен деятел беше открит мъртъв в Санкт Петербург. Според полицията става въпрос за обир.

Миналия август десетки деятели в отбрана на ЛГБТ общността бяха задържани на митинг в Санкт Петербург. През 2013 година Русия прокара закон за възбрана разпространяването на гей агитация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР