Известен пловдивски лекар е арестуваният за дрога при акцията на

...
Известен пловдивски лекар е арестуваният за дрога при акцията на
Коментари Харесай

Извънредно! Хванатият с дрога – президентски племеник

Известен пловдивски доктор е задържаният за дрога при акцията на ул. „ Лев Толстой “. Внезапната полицейска акция, за която „ Марица “ първа заяви, разтресе квартал " Каменица 2 " през днешния ден по обяд. Екшънът се разигра покрай супермаркет „ Триумф “. В колата си за владеене на опиати беше арестуван доктор Борис Кузманов, който е племеник на някогашната първа дама Антонина Стоянова. Заедно с него ченгетата с качулки закопчаха и втори мъж.

Свидетели на акцията потвърдиха пред репортера ни, че задържаните мъже са разпространявали опиати. Това се случва малко повече от седмица откакто новият началник на регионалното Министерство на вътрешните работи ст. комисар Йордан Рогачев съобщи, че ще затегне примката към дрогаджиите.

Д-р Кузманов и съучастникът му са хванати в черно ауди, което се е движило по улица „ Лев Толстой “. То било обградено от няколко полицейски и цивилни автомобила, които го принудили да спре. Още в колата им поставили белезници.

Когато екип на „ Марица “ дойде на мястото, единият от дилърите беше прострян на капака на аудито, към който го притискаше служител на реда с качулка. Районът беше отцепен и не се допускаха външни коли.

Свидетелка описа, че при типа на униформените той захвърлил пакет с бял прахуляк под возилото. Полицаите извадиха опаковката с дрогата и започнаха претършуване. Малко по-късно дойде автомобил на профилираните сили, в който бяха трансферирани арестантите. Акцията завърши за по-малко от 30 минути - всички ченгета отпрашиха, а граждански служител на реда даже подкара и колата на арестуваните към следствието. Хората от кварталното заведение оповестиха, че двамата арестувани постоянно са били забелязвани в региона.

Името на доктор Борис Кузманов беше забъркано в няколко абсурда през годините. През 2009 година, когато работеше в клиника " Торакс ", той беше даден на съд дружно с сътрудника му доктор Кунчев за гибелта на 77-годишната пациентка Елена Венкова. 9-годишната правосъдна сага приключи с оправдателна присъда. Междувременно обаче през 2011 година доктор Кузманов беше заловен на входа на клиниката с близо 300 дози хероин, само че отново отърва пандиза. Тогава оправданието му беше, че следствието за гибелта на пациентката го изкарало отвън релси и той протегнал ръка към дрогата. След вчерашния арест той и съучастникът му са арестувани за 24 часа.

От през днешния ден в цялата страна тече полицейска акция по линия на наркоразпространението. Арести с изключение на в Пловдив бяха осъществени по морето и в София. Според осведомени силите на реда нападат една от най-мощните наркомрежи у нас - тази на Радмил Ранов, прочут като Радо Ланеца.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР