Известен наш професор обяви каква е целта на руския президент.Руският

...
Известен наш професор обяви каква е целта на руския президент.Руският
Коментари Харесай

Професор от Калифорнийския университет: Путин не си е оставил други пътища, освен да излезе с победа от Украйна

Известен наш професор разгласи каква е задачата на съветския президент.

Руският президент Владимир Путин не си е оставил никакви други пътища, с изключение на да излезе с победа от Украйна. Това сподели пред БНР проф. Бранислав Сланчев, учител в Калифорнийския университет в Сан Диего.

По думите му за Путин всеки различен излаз от войната, с изключение на победа, ще докара до доста пагубни последици за съветската сфера на въздействие.

" Опитът за блицкриг не беше презрян. Те сносно се оправиха в самото начало в действителност. Вярвам, че се провали в последна сметка, само че пристигнаха надали не на косъм най-малко до част от целите си ", сподели проф. Бранислав Сланчев.

Според него съветският президент е отлагал мобилизацията по разнообразни аргументи. " Сега пристигна моментът, когато видяха, че не могат да се оправят. ".

По думите му през миналите 6 месеца украинците са се подготвяли и не са изпратили главните си сили на фронта, " по тази причина отстъпваха бавно-бавно и се държаха за всеки град със зъби и нокти ".

Сланчев счита, че рискът да се употребява нуклеарно оръжие не е нулев, само че не е голям. Според него мобилизацията е знак, че руската страна ще се опита да реши проблемите си по стандартен път.

" Няма да знаем до края на войната дали блъфира, или не. Аз считам, че не блъфира. Просто не е решил, че в този момент е моментът да го направи. Той просто не си е оставил никакви изходи. След анексациите той няма накъде да отстъпи. Трябва да вземе тези територии. Украинците няма да се съгласят на подобен мир, дори в случай че бъде използвано нуклеарно оръжие ", сподели Сланчев.

Преподавателят разяснява, че " в случай че ще има нуклеарен гърмеж, той ще бъде по територията на Украйна, против украински войски " и няма да бъде показателен. Той допуска, че при по-малък удар, отговорът ще бъде неядрен и ще бъде ориентиран към инсталациите, откъдето е създаден ударът и може да бъде малко уголемен.

Заради времето през зимата бойните дейности би трябвало да се забавят. Това е повода за офанзивата в този момент - " украинците напират доста, да вземат десния бряг на Днепър ", до момента в който руснаците желаят да предотвратят това " и да влязат в зимата с късмет да възобновят офанзивите пролетта ", сподели преподавателят.

Москва се надява студената зима да разколебае европейската поддръжка за Украйна, която е " в извънредно положение стопански, надяват се, че ще има ерес след народа, че ще желаят да се сдобряват, тъй като всички мръзнат ", означи преподавателят и добави, че даже в подтекста на санкциите Русия има " задоволително запаси да продължава войната доста време ".

Относно несъгласията за военната тактика на Москва Бранислав Сланчев счита, че " промяната на генералите ще може да уталожи малко пристрастеностите на тези хора, които считат, че не водим вярно войната ". За упования край на войната той напомни, че войни като Втората международна, които приключват с цялостна капитулация и погром на някоя от страните, са редки - от порядъка на 25% за последните 200 и повече години, множеството войни свършват с контракт, напомни проф. Сланчев, написа обстоятелства.бг.

" Нито една от страните няма да може да вземе подобен превес, че да разбие другата изцяло ", сподели професорът от Калифорнийския университет и добави, че до момента в който Владимир Путин се намира в Кремъл, войната ще се стяга, а мир може да има, в случай че " си тръгне ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР