Известен наш професор каза какво мисли за лидера на ГЕРБ.От

...
Известен наш професор каза какво мисли за лидера на ГЕРБ.От
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Борисов е хитър и опитен политик, добър демагог

Известен наш професор сподели какво мисли за водача на ГЕРБ.

От много условия зависи по кое време ще са идващите предварителни избори. Това съобщи в изявление за Nova News проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

Той подсети, че от през днешния ден към този момент депутатите ще са тези, от които ще зависи какво ще се случва в страната през идващите месеци.

Каквото и да вършат или каквото и да не вършат депутатите, Народното събрание е към този момент свикано и точно те ще носят отговорност за протичащото се в страната в идващите месеци. Тази тяхна отговорност няма да бъде подценена от народа, обясни проф. Маринов, написа novini.bg.

По думите му една част от решенията, които би трябвало да вземе Народното събрание, ще имат отражение върху присъединението ни към еврозоната и Шенген.

„ Ако приемем, че естественото действие на демократичните институции е част от европейските стандарти, то всеки по-нататъшен неуспех на Народното събрание ще утежнява качеството на демокрацията и ще се отдалечаваме от Европа ”, добави той.

Бойко Борисов: Има най-малко 2 разновидността за кабинет

На въпрос по какъв начин разчита реакцията на Борисов през днешния ден, който стана от мястото си, до момента в който президентът Румен Радев отиваше към парламентарната естрада за обръщението си към народните представители, проф. Маринов означи, че такова би трябвало да бъде държанието на всеки един народен представител в залата.

Но въпреки всичко Борисов е остроумен и умел политик, добър демагог. Той преследва своята цел, която е да извади партията от изолацията, както и да потърси политическата си реабилитация, разяснява съветникът на Гълъб Донев.

Относно концепцията на водача на ГЕРБ служебното държавно управление да остане постоянно проф. Маринов счита, че това е " супер екзотична концепция ", и попита за какво депутатите би трябвало да взимат служебното държавно управление, а не си подберат лични хора.

В хода на изявлението проф. Маринов заяви, че бюджетът ще бъде импортиран най-късно до април, в случай че до тогава няма излъчено постоянно държавно управление.

„ Служебният кабинет е задължен по закон до края на месеца да внесе проектобюджета, само че Народното събрание е този, който би трябвало да го гласоподава и да вземе сложните решения ”, акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР