Известен наш политик направи коментар за Георги Семерджиев, който уби

...
Известен наш политик направи коментар за Георги Семерджиев, който уби
Коментари Харесай

Цветанов: Нека се види дали има някой на държавно ниво, който е прикривал Семерджиев

Известен наш политик направи коментар за Георги Семерджиев, който умъртви две млади дами на пътя. 

" Не познавам случая Семерджиев, само че знам това, което е записано в системата на Министерство на вътрешните работи. Той се измъква по юридически метод, защото не са събрани нужните доказателства. През последните години Георги Семерджиев неведнъж е нарушавал придвижването по пътищата, управлявал е автомобил след приложимост на опиати. Ако месец преди злополуката органите на Министерство на вътрешните работи бяха свършили своята контролна функционалност, щеше да се избегне тази покруса ".

Това разяснява пред Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

" Месец по-рано той заобикаля от контролните органи, които са били длъжни да осъществят търсени, тъй като когато видиш, че този човек е рецидивист на пътя, би трябвало да се работи доста по-адекватно. Но имаме повсеместен проблем с политиката на страната, обвързвана с пътната сигурност ", сподели още Цветанов.

По думите му след основаването на Държавната организация за пътна сигурност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лв., не са реализирани никакви съответни резултати. Цветанов напомни, че със законодателна смяна от 2012 година 50% санкциите, събирани от нарушителите да отиват във фонд, с който да се обезпечава нужната инфраструктура.

" От 2017 до 2020 година във фонда са постъпили 193 млн. лв.. Ежегодно обаче са разходвани средства за техника към 4-5 милиона лв.. Трябваше да се построи инфраструктура с видеонаблюдение и тогава служителят на реда нямаше да има опция за разговор с нарушителя и корупционни дейности. "

Цветанов е изумен за какво в паралмента не е имало чуване на вътрешния министър и основния секретар на Министерство на вътрешните работи в Народното събрание, с цел да се обясни цялостната последователност на събитията към злополуката на бул. " Черни връх ", написа Novini.bg.

" При толкоз години пътнотранспортни катастрофи няма по какъв начин да не си видян от органите на реда, това оставя чувство за чадър ", акцентира той.

Според Цветанов откакто служители на реда неведнъж са помагали на Георги Семерджиев, е евентуално доста от доказателствата към злополуката да са заличени:

" В момента ние имаме единствено едни телефони и апарати, от които можем да забележим с кого е контактувало лицето, и да се види дали има някой на държавно равнище, който да го е прикривал. "

" Бих споделил на настоящия вътрешен министър да преведе в популярност проведената престъпност и да се види какъв брой са делата, които се образуват против тях. Дали тези, които са били глобени, не престават да нарушават разпоредбите ", уточни той.

" Аз съм уверен, че има доста отдадени и съзнателни чиновници на Министерство на вътрешните работи. Не е добре да се основава чувството, че всички са маскари. Въпросителна е за какво към момента няма тази съгласуваност сред министър и основен секретар ", разясни още Цветанов.

" Реформи няма последните години ", безапелационен е той.

" Ако погледнем какво ще загуби страната с второто заплащане за милиарди,  мисля че би трябвало да се направи един небосвод, да се задействат партиите в период за 6 месеца, и след това да се мисли за предварителни избори. Трябва да се изкорени тази ненавист, която виждаме сега. За държавата е по-добре да има работещ парламент и постоянен кабинет ", съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР