Известен китайски милиардер беше осъден на 18 години затвор, предаде

...
Известен китайски милиардер беше осъден на 18 години затвор, предаде
Коментари Харесай

Китайски милиардер бе осъден на 18 г. затвор за провокиране на проблеми

Известен китайски милиардер беше наказан на 18 години затвор, съобщи Би Би Си. Това е следващото от редица санкции, наложени на откровени корпоративни шефове.

Китай подхваща строги ограничения против бизнеса и бизнесмените в страната, а огромните софтуерни компании се проверяват по редица регулаторни въпроси.

Сун Дау управлява едно от най-големите частни селскостопански предприятия в страната.

67-годишният предприемач в предишното е приказвал за правата на индивида и по политически чувствителни тематики. Той е приет за отговорен за " повдигане на кавги и провокиране на проблеми " - термин, постоянно употребен против деятели. Другите обвинявания против него включват нелегално окупиране на земеделска земя, събиране на навалица за офанзива против държавни организации и възпрепятстване на държавните чиновници да извършват отговорностите си. Също по този начин му е наложена санкция на стойност близо 480 000 $.

Компанията на Сун е измежду най-големите в Китай, като бизнесът варира от преправка на месо и храна за домашни любимци до учебни заведения и лечебни заведения.

Смята се, че Сун е непосредствен до някои видни китайски политически дисиденти и в предишното е подлагал на критика политиката на държавното управление в селските региони. Той беше един от дребното хора, които намерено упрекнаха държавното управление в прикриване на огнище на африканска чума по свинете, което засегна фермите му през 2019 година, а по-късно опустоши огромна част от промишлеността на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР