Известен хедж фонд наскоро разкри стратегически ход на фондовия пазар,

...
Известен хедж фонд наскоро разкри стратегически ход на фондовия пазар,
Коментари Харесай

Никога няма да инвестирам в Биткойн ETF след като мога директно да купя BTC – Кевин о’Лиъри

Известен хедж фонд неотдавна разкри стратегически ход на фондовия пазар, като закупи дял в GameStop през последното тримесечие, евентуално позиционирайки се като бенефициент от скорошния скок на меме акциите.

Кевин О’Лиъри, прочут със своите многостранни бизнес инициативи и изяви в Shark Tank, неотдавна насочи вниманието си към криптовалутите. През 2024 година той се задълбочи в полемики за криптовалути в разнообразни изявленията и се осмели да влага в някои крипто предприятия.

Тези ETF получиха утвърждение от SEC при започване на годината, проправяйки пътя за главните играчи във финансите и ръководството на активи, в това число BlackRock и Fidelity, да оферират спот Биткойн ETF на клиенти. Това означи исторически триумфи, привличайки десетки милиарди вложения в границите на няколко месеца.

О’Лиъри обаче изрази запаси по отношение на персоналното вложение в тези ETF. „ Мисля, че е ужасно, че най-сетне имаме Биткойн ETF, тъй като има доста хора, които биха имали BTC посредством ETF. Никога не бих направил това. Защо да заплащам таксите? Няма добавена стойност към ETF. Просто владея монетата непосредствено ”, сподели той.

О’Лиъри акцентира таксите за ръководство, свързани с ETF, като възпиращ фактор. Тези такси, вариращи от 0.24% до 1.5%, се приспадат за закупуване и държане на BTC от името на клиентите. За разлика от това, директното владеене на Биткойн включва минимални такси, покриващи основно транзакционни разноски, които нормално варират сред $1 и $2.

Въпреки скептицизма си към ETF, О’Лиъри признава тяхното позитивно влияние върху крипто общността. Той ги преглежда като знак за съзряване, което демонстрира, че компаниите за финансови услуги възприемат технологията за криптовалути в границите на контролирани рамки. Освен това, до момента в който О’Лиъри остава оптимистичен за Биткойн и му разпределя “5% тежест ” в портфолиото си, той избира директната благосъстоятелност върху цифровия актив поради неговата еластичност и надзор върху потреблението му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР