Адам Бритън: Британски експерт по крокодили призна, че е сексуално малтретирал кучета

...
Известен британски експерт по крокодили призна 60 обвинения, свързани със
Коментари Харесай

Известен британски експерт по крокодили призна 60 обвинения, свързани със скотство и материали за малтретиране на деца.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Австралийски съд изслуша как Адам Бритън се е заснел как измъчва десетки кучета, докато почти всички умрат.

След това той ще публикува видеозаписи на инцидентите онлайн, където той също има достъп до материали за малтретиране на деца.

Водещ зоолог, който е работил в продукции на BBC и National Geographic, г-н Бритън ще бъде осъден на по-късна дата.

На изслушване във Върховния съд на Северната територия (NT) в понеделник, прокурорите изложиха делото срещу него.

Голяма част от подробностите за престъпленията на г-н Бритън са твърде ярки, за да бъдат публикувани, и толкова „гротескно“ съдията предупреди хората да напуснат съдебната зала.

Върховният съдия Майкъл Грант каза, че е загрижен, че изслушването на фактите по делото може да предизвика "нервен шок", преди да предприеме рядката стъпка да извини служителите по сигурността и младшите съдебни служители, съобщиха местни медии.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Г-н Бритън е имал „садистичен сексуален интерес“ към животните най-малко от 2014 г., казаха прокурорите пред съда, и наред с експлоатацията на собствените си домашни любимци, той е манипулирал други собственици на кучета да му дадат техните.

Той ще използва платформата за онлайн пазар Gumtree, за да намери хора, които често неохотно раздават своите домашни любимци поради пътуване или служебни ангажименти, изграждайки „връзка“ с тях да преговаря за поемане на попечителство над животните. Ако се свържаха с г-н Бритън за актуализации за старите си домашни любимци, той щеше да им разкаже „фалшиви разкази“ и да им изпрати стари снимки.

В действителност той беше злоупотреба с животните в транспортен контейнер в неговия имот, който е бил оборудван със записващо оборудване - което съдът чу, че той нарича "стая за изтезания" - преди да сподели кадри от своите престъпления онлайн под псевдоними.

Такъв видеоклип в крайна сметка беше предаден на полицията на NT, която арестува г-н Бритън през април 2022 г.

От 42-те кучета, които той е малтретирал през през 18-те месеца преди ареста му 39 починаха.

Г-н Бритън е задържан под стража след ареста си и ще се върне в съда за изслушване за произнасяне на присъдата през декември .

Роден в Западен Йоркшир, г-н Бритън израства в Обединеното кралство, преди да се премести в Австралия преди повече от 20 години, за да работи с крокодили.

С докторска степен по зоология, 51-годишният мъж беше изградил глобална репутация със своя опит, като заемаше академична позиция в университета Чарлз Дарвин и дори беше домакин на Дейвид Атънбъроу, докато телевизионният ветеран снимаше част от документалните поредици Живот в хладнокръвно в неговия имот.

Публикувано преди 1 часПубликувано преди 16 часаПубликувано преди 1 час
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР