Изведени са от Ивицата Газа и вече са в безопасност

...
Изведени са от Ивицата Газа и вече са в безопасност
Коментари Харесай

Евакуираха още българи и членове на семействата им от Газа

Изведени са от Ивицата Газа и към този момент са в сигурност в Кайро още 9 души - български жители и членове на техните фамилии. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, представена от Министерство на външните работи.

Евакуацията на сънародниците ни и техните родственици е осъществена с помощта на координираните старания на външното ни министерство, дипломатическите представителства на страната ни в Кайро, Рамалла и Тел Авив и дирекция " Ситуационен център " към Министерство на външните работи.

Предстои прибирането на евакуираните в България. Габриел увери, че не престават напъните на Министерство на външните работи за подкрепяне на всички потърсили подпомагане български жители. На  е поместен банер, даващ достъп до непрекъснато актуализиращата се информация за оказване на подпомагане на български жители в потребност.

Данни могат да бъдат изпращани и по електронен път на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected], както и да бъдат съобщавани на следните телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56.
 18 евакуирани от Газа българи и родственици се завърнаха в България
18 евакуирани от Газа българи и родственици се завърнаха в България

След като полети бяха забавяни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР