Извършват се претърсвания и изземвания от адреси, както и автомобили

...
Извършват се претърсвания и изземвания от адреси, както и автомобили
Коментари Харесай

Сийка Милева за акция Хавала: Извършват се претърсвания и изземвания от адреси

Извършват се претърсвания и изземвания от адреси, както и коли за лица, които ги употребяват и населяват и за които има данни, че са свързани с каналджийската активност ", съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

По думите ѝ обект на следствие са уредниците от българска страна на огромни канали за трафик на хора от Турция през България, Сърбия, Румъния и от там за страни от Централна и Западна Европа.

" Проверяват се и лица, за които има данни, че са организирали превозването на чужденците. Има данни, че е имало пространства, в които са се подвизавали мигрантите. Свидетели сме по какъв начин правоохранителните органи започнаха да приказват на един език, с цел да предотвратят мигрантския напън ", добави Милева.

Тя уточни, че се вижда петкратно нарастване на мигрантския напън на българо-турската граница спрямо 2021 година.

" Прокуратурата в никакъв случай не е серпантина с активността си по определяне на този тип престъпност. Надяваме се в най-скоро време страната ни да бъда член на шенгенското пространство ", сподели още представителят на основния прокурор.

" До края на деня ще бъдат систематизирани данните за лицата, които са арестувани и броя на адресите, които са претърсени. Това ще стане ясно на брифинг на 17 януари, взаимно с Министерството на външните работи ", съобщи тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР