Извършването на домакински задължения може да се окаже супер полезно

...
Извършването на домакински задължения може да се окаже супер полезно
Коментари Харесай

Домакинските задължения - досадни, но полезни за здравето

Извършването на домашен отговорности може да се окаже супер потребно за мозъчното здраве при възрастните хора. В скорошно изследване измежду възрастните, които прекарват повече време в домашен отговорности, демонстрират по-голям размер на мозъка, което е мощен индикатор за когнитивното здраве. 
„ Учените към този момент знаят, че упражненията оказват положително въздействие върху мозъка, само че нашето изследване е първото, което демонстрира, че същото може да се отнася и за домакинските отговорности “, споделя Ноа Коблински, водещ създател на проучването, физиолог по извършения и координатор на плана в Baycrest`s Rotman Research Institute (RRI). " Разбирането на това по какъв начин другите форми на физическа интензивност способстват за здравето на мозъка е от решаващо значение за създаването на тактики за понижаване на риска от когнитивен спад и деменция при възрастните. "
 Проучване загатва: Домакинска работа ни прави по-умни * Проучване загатва: Домакинска работа ни прави по-умни*
За изследване, което се стреми да извлече връзки сред осъществяването на домакинска работа и здравето и познанието на мозъка, 66 когнитивн...
В това изследване откривателите разгледаха връзките сред домакинските отговорности, размера на мозъка и познанието в група от 66 здрави възрастни.  Участниците били запитани за времето, прекарано в домашен отговорности, като нареждане, почистване на прахуляк, подготвяне и разчистване на храна, извършване на покупки, тежка домакинска работа, работа в двора, ремонт на жилището и грижи.
Учените открили, че възрастните, които отдават повече от времето си за такива действия, имат по-голям размер на мозъка, без значение какъв брой тренировки са правили. Това се следи в хипокампуса, който играе съществена роля в паметта и ученето, и черния дроб, който взе участие в доста аспекти на познанието.
Въпреки че е допустимо хората с по-голям мозък да се заемат с домашен отговорности, може да има няколко пояснения за мозъчните изгоди от физическата интензивност в дома.
Първо, знаем, че здравето на сърцето е тясно обвързвано със здравето на мозъка. Възможно е домашните отговорности да имат сходен резултат върху сърцето и кръвоносните съдове като аеробните извършения с ниска активност.
 Мъжете, които мият чинии, получават по-малко секс Мъжете, които мият чинии, получават по-малко секс
Мъжете, които натъртват на домакинската работа у дома, получават по-малко секс, тъй като в очите на половинката наподобяват по-женствени, уст...
Второ, планирането и организацията, свързани с домакинските отговорности, могат да насърчат образуването на нови невронни връзки с течение на времето, даже когато остаряваме.
Трето е, че възрастните, които се занимават с повече домашен отговорности, прекарват по-малко време в седнало състояние, което е потвърдено, че е не се отразява добре на здравето, в това число и на състоянието  на мозъка.
Освен че оказват помощ за насочването на рекомендациите за по-голяма интензивност при възрастните хора, тези открития могат също да ги стимулират да бъдат по-активни, защото домакинските отговорности са натурален и постоянно нужен аспект от всекидневието на доста хора и затова наподобяват по-постижими.
Като последваща стъпка откривателите биха желали да оценят физическата интензивност на семействата по-обективно, употребявайки технология за носене. С в допълнение финансиране те също биха могли да възнамеряват следени изследвания за увеличение на домакинската интензивност на индивидите и проучване на мозъчните промени във времето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР