Извършваме разследване по член 184 от НК, за заменени малки

...
Извършваме разследване по член 184 от НК, за заменени малки
Коментари Харесай

Прокуратурата: Разпитани са 28 лица по случая с разменените бебета

„ Извършваме следствие по член 184 от Наказателен кодекс, за сменени дребни деца в огромно столично болнично заведение. Разпитани са 28 души, взети са биологични материали от майките на дребните деца. От ДНК експертизата е открила, че родителите, вписани в актовете възникване на двете деца, не подхождат на биологичните такива. А точно че двете новородени са разменени при изписването отболничното заведение ". Това заяви на брифинг зам.-районният прокурор Иван Стефанов, представен от NOVA.

По думите му сега се правят голям брой дейности по следствието. „ Делото е върнато в полицията. Указани са спомагателни разпити на спомагателна група лица, с цел да се откри в цялост фактическата конюнктура и събитията довели до размяната на двете деца ”.

Прокурор Стефанов беше безапелационен, че и двете майки са съдействали за вземането на биологичния материал за ДНК експертиза. Той посочи, че все още децата са при дамите, с които са изписани от здравното заведение. " Уведомена е Дирекция " Социално подкрепяне ", която да реши дали някое от децата е в руииск или заплаха. Такива данни няма ", акцентира той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР