Извършва се усилен ремонт на сградата на читалище „Пробуда“ в

...
Извършва се усилен ремонт на сградата на читалище „Пробуда“ в
Коментари Харесай

Извършва се усилен ремонт на пернишко читалище

Извършва се интензивен ремонт на постройката на читалище „ Пробуда “ в кв. „ Бела вода “ в Перник. Средствата за ремонтните действия са 346 000 лева с Данък добавена стойност и се отпускат от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник.

В културната институция се прави главен ремонт на всички пространства – репетиционната зала, библиотеката, читалнята и детската градина, която се обитава в нея. В това се увери и кметът Вяра Церовска, която направи инспекция дружно с нейния заместител Владислав Караилиев.

Сградата ще бъде напълно санирана, ще бъдат укрепени стени и възобновени подовата настилка, ВиК и електрическата апаратура. Проектът за ремонта включва още и създаване на две тоалетни, както и замяна на част от покривната структура.Предвиждат се и асфалтиране на специфична площадка и създаване на алеи към читалището.

„ Надявам се ремонтните действия да приключат в период и обектът да влезе в употреба, с цел да може да се употребява от самодейните сформира и школи към читалището, които популяризират града и страната ни в голям брой фестивали и състезания, показа кметът Вяра Церовска и добави, че напълно скоро ще отвори порти и реновираното читалище в село Драгичево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР