Извършителят на нападението срещу Капитолия, при което загина един полицай,

...
Извършителят на нападението срещу Капитолия, при което загина един полицай,
Коментари Харесай

Нападателят срещу Капитолия страдал от налудничави мисли

Извършителят на нападението против Капитолия, при което почина един служител на реда, е страдал от налудничави мисли, параноя и е мислел за самоубийство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Следователите считат, че осъщественото нахлуване е изолиран случай, дело на комплициран юноша. Семейството на причинителя разказало, че той е имал все по-налудничави мисли.

Видеозаписът на нападението демонстрира по какъв начин 25-годишният Ноа Грийн, откакто е блъснал двама служители на реда от защитата на Капитолия с автомобила си, излиза от колата с нож в ръка и се затичва към служителите на реда. Полицаите го простреляха и той умря в болница от раните си.

Във към този момент отстранени постове онлайн Грийн е заявявал, че е подложен на надзор на съзнанието от страна на държавното управление, както и на следене. Той се самоопределя като почитател на " Нация на исляма " и на водача на придвижването Луис Фаракан.

" Нация на исляма " е учредено в щата Мичиган през 1930 година и декларира, че се бори за разпространяване на исляма и за възстановяване на ситуацията на афроамериканците.

Редица правозащитни организации в Съединени американски щати са го упреквали в преднамереност към белите, расизъм, антисемитизъм и изкривяване на исляма. Те акцентират, че придвижването популяризира екстремистки и сепаратистки хрумвания и поддържа концепцията за превъзходството на тъмнокожите над белите, отбелязва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР