Извършител на убийство е задържан при разследване, проведено от велинградски

...
Извършител на убийство е задържан при разследване, проведено от велинградски
Коментари Харесай

Брутално: Васил се счепка с работника си Георги, уби го и заряза трупа му в кола, а после...

Извършител на ликвидиране е арестуван при следствие, извършено от велинградски криминалисти. В сряда сутринта бил получен сигнал в РУ-Велинград от 36-годишния Васил С. – гражданин на софийското село Панчарево, че е разкрил умрял в микробус „ Фиат ” своя служащ Георги К.- 47г. от София. Возилото се намирало в местността „ Таш Капия ” в землището на Сърница.

Екип на „ Спешна помощ” и полицейското ръководство във Велинград пристигнали на мястото. Медиците установили гибелта на мъжа, а при осъществения първичен оглед не били открити забележими следи от принуждение. Трупът бил превозен за аутопсия в отделението по правосъдна медицина в МБАЛ-Пазарджик. Патоанатомите обаче открили съществуване на черепно-мозъчна контузия, по всяка възможност породена от удар с корав предмет.

След приемане на данните за това в РУ-Велинград бил образуван екип от криминалисти, проверяващ служител на реда и специалист за работа по случая. Уведомена е и Окръжната прокуратура в Пазарджик, като всички следващи дейности били съгласувани с наблюдаващ прокурор. В хода на следствието служителите на реда открили, че причинител на действието е подалият сигнала Васил С. от софийското село Панчарево. Починалият работил за осъществяване на строително-ремонтни действия в парцела на причинителя.

Изясняват се какви за аргументите довели до ескалацията на напрежението сред двамата и съдбовния удар. Мъжът е арестуван в ареста за период от 24 часа. С разпореждане на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е продължен със 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража”. Работата по случая продължава, води си полицейско произвеждане.

От свои източници БЛИЦ разбра, че става въпрос за ликвидиране, предизвикано от скандал сред притежателя на парцела и неговия служащ. Предишната вечер Георги К. се е напил и не извършил наредбите на своя шеф. Повредил е част от техниката-малко багерче, с което копаел до язовира. Това още повече вбесило агресора и той го блъснал с корав предмет в главата. На сутринта го намерил неподвижен в микробуса и решил да си спести пред проверяващите истината.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР