Извършител на кражба на пари от кутия за дарения на

...
Извършител на кражба на пари от кутия за дарения на
Коментари Харесай

Съдят мъж, обрал кутия за дарения от църква в с. Кавракирово

Извършител на кражба на пари от кутия за дарения на Евангелската черква в с. Кавракирово е предаден на съд, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият О. живее в с. Кавракирово, община Петрич. В съседство с дома му на ул. „ Пейо Яворов “ се намира фургон, пригоден като помещение за осъществяване на религиозни действия на Евангелската черква. Мъжът неведнъж минавал около него и знаел, че вътре имало железна кутия, в която се събирали дарения. За фургона отговарял дякон в Евангелската черква в гр. Сандански.

На 07.03.2019 година Р. О. решил да проникне във фургона и да извърши кражба на пари. За задачата изчакал да се стъмни и огледал обекта. Установил, че същият бил заключен с два катинара. Обвиняемият се снабдил от собствен родственик с ножица за рязане на метал, с която вечерта прерязал катинарите. Влязъл в помещението и взел металната кутия за дарения. Занесъл кутията в необитаема къща в центъра на с. Кавракирово. Там отворил кутията и преброил парите, чиято обща сума – банкноти и монети, била 700 лв.. Р.О. ги прибрал и изхвърлил кутията в комина на изоставената постройка.

На идващия ден поданици на селото видели, че катинарите на вратата на фургона били срязани и се обадили по телефона на дякона на църквата, който незабавно дошъл на място. Била открита кражба на кутията с даренията и осведомен кмета на с. Кавракирово за осъщественото закононарушение. Той от своя страна алармирал чиновниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Петрич.

Междувременно през идващите дни обвиненият изхарчил всички откраднати пари.

В хода на следствието, бил открит причинител на закононарушението. Р.О. направил цялостни признания и отвел служителите на реда в изоставената сграда, като им посочил изхвърлената кутия, в която се събирали даренията.

Предстои делото да продължи в съда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР