Извършени са охранителни проверки на всички учебни заведения, детски градини

...
Извършени са охранителни проверки на всички учебни заведения, детски градини
Коментари Харесай

Проверени са всички училища и детски градини по случай първия учебен ден

" Извършени са охранителни инспекции на всички образователни заведения, детски градини и обекти, свързани с тяхната активност " , заяви основен контрольор Дарин Димитров от отдел " Охранителна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) на брифинг, обвързван с първия образователен ден.

" За всички пропуски са направени уведомителни писма, само че все още няма съществени нарушавания . Най-често срещаните пропуски са неработещо видеонаблюдение или нарушена целокупност на оградните уреди ", сподели Димитров. Той добави, че са извършени срещи с всички кметове и кметски наместници, както и с шефовете на учебните заведения и детските градини. 

Ще има и непрекъснати инспекции на питейните заведения за продажба на алкохол на деца и малолетни. 

Акцията " Децата потеглят на учебно заведение - да ги пазим на пътя " стартира при започване на септември и ще продължи до края на октомври. Тя включва възобновяване на пешеходните пътеки, светлинните сигнализации към образователните заведения и детските градини, както и беседи на пътни служители на реда с деца. Подобни срещи ще продължат и след края на октомври, изясни контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " към ГДНП.

За утрешния ден е обезпечено полицейско наличие в цялата страна. Мария Ботева моли за съблюдаване на разпоредбите за придвижване. 

" От през днешния ден до 16 септември ще се състои профилирана акция " Пешеходци в сигурност ". Тя ще ревизира дали пешеходците пресичат вярно и лишават ли водачите на коли тяхното преимущество ", сподели Ботева.

" По случай първия образователен ден патрулиращите полицейски коли в региона на учебните заведения ще бъдат с пуснати светлини . Това е един от националните ни празници, макар че не е разгласен за подобен ", означи Мария Ботева. 

Тя цитира и данни, съгласно които от началото на годината до вчерашния ден при пътни произшествия са починали 21 деца, а предходната година са били 28 за същия интервал от време. От началото на септември има едно починало дете, а предходната година са били три.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР