Извършени са 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината

Извършени са 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината ...

Започнаха 24-часови проверки на НАП на територията на Банско.


Извършени са 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината в обекти разположени на територията на град Банско като няма нито едно констатирано нарушение. Това каза за БНТ Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" към НАП - София.


По-голяма част от извършените проверки са били "Проверки с наблюдение" в заведения за хранене и няколко проверки съвместно със служители на МВР, уточни Владимир Василев от НАП.
Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Проверките с наблюдение са явни,в които служителите на НАП се легитимират и извършват явно наблюдение на работата на търговски обект дали всички продажби се маркират във фискални устройства.
Василев увери, че по-големи проверки се извършат без предварителна легитимация.
Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Представяме се за клиенти, пазаруваме и по този начин искаме да установим дали се издават фискални бонове.
Владимир Василев коментира, че още в Банско проверките са значително повече от Боровец като до този момент в Банско и околните места те са над 500. При тях има 18 нарушения, а 8 от тях са за неиздаване на фискален бон като за тези обекти предстои запечатване. Срокът е до 30 дни. Четири от нарушения са в Банско на главните търговски улици и четири в Разлог.
Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Още при първото констатиране се прилага мярка "запечатване" .От 2018 г. мярката се налага спрямо обектът, а не само задълженото лице, защото голяма част от лицата, глобени миналата година, веднага след констатиране на нарушението сменяха фирмата, която стопанисва обекта и това е една от причината НАП да промени наредбата.
Василев уточни още, че само един обект, запечатан от миналата година, не работи и сега, а всички останали са предмет на проверки през този сезон.

Източник: bnt.bg