Извършени са 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината

...
Извършени са 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината
Коментари Харесай

Започнаха 24-часови проверки на НАП на територията на Банско

Извършени са 30 взаимни инспекции на Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и Общината в обекти ситуирани на територията на град Банско като няма нито едно установено нарушаване. Това сподели за Българска национална телевизия Владимир Василев, шеф на Сектор " Оперативни инспекции " към Национална агенция за приходите - София.


По-голяма част от осъществените инспекции са били " Проверки с наблюдаване " в заведения за хранене и няколко инспекции взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи, посочи Владимир Василев от Национална агенция за приходите.
Владимир Василев, шеф на Сектор " Оперативни инспекции " - Национална агенция за приходите - София: Проверките с наблюдаване са очевидни,в които чиновниците на Национална агенция за приходите се легитимират и правят очевидно наблюдаване на работата на търговски обект дали всички продажби се маркират във фискални устройства.
Василев увери, че по-големи инспекции се извършат без предварителна легитимация.
Владимир Василев, шеф на Сектор " Оперативни инспекции " - Национална агенция за приходите - София: Представяме се за клиенти, пазарим и по този метод желаеме да установим дали се издават фискални бонове.
Владимир Василев разяснява, че още в Банско инспекциите са доста повече от Боровец като до този миг в Банско и близките места те са над 500. При тях има 18 нарушавания, а 8 от тях са за неиздаване на фискален бон като за тези обекти следва запечатване. Срокът е до 30 дни. Четири от нарушавания са в Банско на основните търговски улици и четири в Разлог.
Владимир Василев, шеф на Сектор " Оперативни инспекции " - Национална агенция за приходите - София: Още при първото констатиране се ползва мярка " запечатване ".От 2018 година мярката се постанова по отношение на обектът, а освен задълженото лице, тъй като огромна част от лицата, санкционирани предходната година, незабавно след констатиране на нарушаването сменяха компанията, която стопанисва обекта и това е една от повода Национална агенция за приходите да промени наредбата.
Василев посочи още, че единствено един обект, запечатан от предходната година, не работи и в този момент, а всички останали са предмет на инспекции през този сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР