Извършената проверка от ИАМН в Държавна психиатрична болница - с.

...
Извършената проверка от ИАМН в Държавна психиатрична болница - с.
Коментари Харесай

Проверка на Инспектората: Служител от Психиатрията в Карвуна е получил неправомерно 21 лв.

Извършената инспекция от ИАМН в Държавна психиатрична болница - с. Карвуна, област Добрич, е посочила единствено нарушавания от административно-наказателен темперамент. Проверката е направена в интервала от 6 юни до 10 юни 2022 година, а наложителните наставления са изпълнени в заложения от Агенцията период. Към актуалният миг обаче от ИАМН има назначена нова инспекция на лечебното заведение.

Това дава отговор служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на депутата от „ Продължаваме промяната “ Йорданка Костадинова. Народният представител декларира, че към нея са отправени многочислени сигнали за нарушавания в Психиатрична болница в с. Карвуна, в които се съдържа информация за кадровия недостиг, вследствие властническо държание на шефа на лечебното заведение, възпрепятстване следдипломната подготовка на личния състав, неподходящи условия на труд, нередности в работните графици и образуването на трудовите хонорари, както и неизплащането на положения ексклузивен труд. Обърнато е внимание на неприятните битови условия и неподходяща среда за лекуване на пациентите.

Министърът оповестява, че в интервала юли-август 2022 година Инспекторатът на Министерство на здравеопазването също е направил инспекция по сигнали против шефа на Психиатричната болница доктор Нягол Няголов, при която не е открито по неоспорим метод до каква степен изказванията за жестоко, обидно отношение от страна па шефа на ДПБ - Карвуна към лекарите и останалия медицински личен състав на болничното заведение дават отговор на истината, защото справедливи данни за такова държание не били налице, а Инспекторатът не разполага с пълномощия на проверяващ орган.

Констатирано е, че за проверявания интервал спомагателни хонорари са получили всички чиновници на ДПБ - Карвуна, които директно са правили действия по наблюдаване, диагностика и лекуване на пациенти с потвърден COVID-19. Установено е едно нарушаване във връзка с чиновник, който е получил безпричинно заплащане в размер на 21.42 лева за работа в COVID-19 поделение.

Директорът на Държавна психиатрична болница – Карвуна доктор Няголов е назначен през 2006 година, след извършен конкурс за длъжността и все още не се планува процедура по прекратяването му, както и процедура за осъществяване на конкурс, споделя още министърът. Инспекторатът е предложил да бъдат подхванати дейности за атестирането му. Последната препоръка е извършена през 2011 година, като резултатът от нея е с обща оценка,добър “ - 4,17. Предвижда се през 2023 година да бъде извършена нова атестационна процедура, за което към този момент има образувана комисия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР