Извънземното и Челюсти, два от най-емблематичните филми на Стивън Спилбърг,

...
Извънземното и Челюсти, два от най-емблематичните филми на Стивън Спилбърг,
Коментари Харесай

Кино класики на Спилбърг се връщат на големия екран в IMAX формат

" Извънземното " и " Челюсти ", два от най-емблематичните филми на Стивън Спилбърг, се завръщат в кината през септември в IMAX формат, оповестяват от " Форум филм ".

ПРЕМИЕРАТА НА " ЧЕЛЮСТИ " Е НА 2 СЕПТЕМВРИ

Когато през 1975 година прави своя дебют, филмът чупи всички боксофис върхове, трансформирайки се в първия летен блокбастър, с което вечно трансформира киноиндустрията. Но смразяващата история и популярната постановка на младия Спилбърг имат надалеч по-впечатляващ резултат - стресови реакции, невроза и нескончаем боязън от вода, които спохождат милиони фенове. Образът на огромната бяла акула в груповото схващане вечно е изменен, трансформирайки се в същинско страшилище.

Базиран на едноименния разказ на Питър Бенчли, " Челюсти " споделя за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред невъобразим смут: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) желае да затвори плажовете, само че кметът отхвърля, от боязън, че неналичието на доходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловджия на акули Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни аргументи, оферират помощта си на Броуди и тримата се насочат в морето за епична борба на индивида против природата.

" ИЗВЪНЗЕМНОТО " ИДВА НА 9 СЕПТЕМВРИ

Подобрил редица боксофис върхове през 1982 година, филмът на Стивън Спилбърг допира сърцата на феновете като никой различен филм досега.

Създаден по сюжет на Мелиса Матисън, " Извънземното " споделя за дребния Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на доброжелателното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът би трябвало да резервира E.T. в загадка от сътрудниците на държавното управление и да му помогне да се завърне вкъщи. Филмът е извънредно прочувствено, само че занимателно проучване на детската непорочност, което разкрива опасността от нехайството и незнанието на възрастните и злоупотребата със мощ и престиж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР