Извънредното заседание на парламента утре, поискано от ГЕРБ-СДС и ДПС

...
Извънредното заседание на парламента утре, поискано от ГЕРБ-СДС и ДПС
Коментари Харесай

Извънредното заседание на Народното събрание утре е пред провал

Извънредното съвещание на Народното събрание на следващия ден, поискано от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи е на път да се провали. Искането е поради ветото на президента върху Закона за енергетиката, което се отнася и до политическия спор в последната седмица с " Лукойл " и цените на горивата.

Заседание би трябвало да има и то е значимо за цените на горивата за хората, настояват от ГЕРБ, които дружно с Движение за права и свободи упорстват за провеждането на изключителното съвещание в последния ден на предизборната акция.

Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: " И след днешните изявления и на премиера Денков, и на Асен Василев, на следващия ден е прелестна опция двете партии, подкрепени от Движение за права и свободи да отхвърлят ветото на президента. Това самите те го приказват, че е доста значимо за Плана за възобновяване, за какво би трябвало със седмици да отлагаме приемането на Плана за възобновяване. "

Радослав Рибарски - народен представител от ПГ на ПП-ДБ: " Ние изразихме нашите опасения по отношение на това парламентарната естрада да се употребява за закриване на предизборната акция, още по-малко, че българската енергетика цялостен месец е пленник точно на тази политическа акция и политически борби. "

Борисов предизвести сегашните си сътрудници в ръководството, че трансформират формулата:

" Ако послушат Костадинов, Корнелия Нинова - добре, значи към този момент има към този момент друга коалиция и не могат да ми приказват нито за " Да живее България ", " България е над всичко, тъй като ще излезе, че " Лукойл " е над всичко и техните нови сътрудници. "

От Движение за права и свободи са на мнение, че такова съвещание би трябвало да има и да се реши въпроса с " Лукойл ". От " ИТН " твърдо са за съвещание с претекст, че работата на депутитите е в Народното събрание.

Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: " Ние ще отидем. Ние бяхме срещу тая противозаконна почивка, в която Народно събрание се саморазпусна и в действителност работата на депутатите е в Народното събрание. Още повече не знам кои ще бъдат. Ще бъде забавно да забележим, тъй като има някакви разновидности, в тази ситуация неявяването на някой може да се окаже, че по този метод... по какъв начин да кажа, се блокира ветото на президента. Защото в случай че дойдат задоволително партии, ветото на президента ще бъде признато. Интересно ще бъде да се види кой от коя страна на барикадата е. "

От партия " Възраждане " не желаят да вземат участие в дебата на следващия ден.

Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ": " Нашата позиция е доста ясна още през цялото време. Ние няма да отидем на това съвещание, тъй като няма по какъв начин да бъдем привиквани от Пеевски от през днешния ден за на следващия ден. И по тази причина призовахме всички останали политически сили, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, т.е. ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ да не отиват на следващия ден, с цел да може по този метод да се провали съвещанието и ветото на президента да оцелее. ПП-ДБ ни послушаха и няма да отидат, в случай че и Българска социалистическа партия го създадат, на следващия ден няма да има съвещание и проектът на Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да успее. "

Българска социалистическа партия няма да взе участие в изключителното съвещание и няма да бъде " златен пръст на ГЕРБ ", аргументира се водачът на партията Корнелия Нинова:

" Не просто, тъй като сме във почивка или вършим акция, а по съществото на въпросите, които ще се вземат решение. Принципно сме срещу. Смятаме, че изваждането на битовите консуматори на свободния пазар ще докара до това доста хора и фамилии да не могат да си заплащат сметките. Всички решения, които касаят рафинерията в Бургас - от началото до момента, са неверни и ще доведат до повишение на цените на горивата. "

Дали ще се състои изключителното съвещание на Народно събрание или не, ще стане ясно на следващия ден на обяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР