Извънредното положение, въведено в във връзка с пандемията, е удължено

...
Извънредното положение, въведено в във връзка с пандемията, е удължено
Коментари Харесай

Латвия удължи извънредното положение до 11 януари

Извънредното състояние, въведено в по отношение на пандемията, е удължено до 11 януари. Съответното решение бе взето на взаимно съвещание на държавното управление на републиката и Съвета за ръководство на рецесии, съобщи ТАСС.

Министър-председателят Кришанис Каринс съобщи пред кореспонденти във вторник вечерта след срещата, че обстановката с разпространяването на ковид в Латвия е извънредно сериозна и заради това държавното управление е насила да удължи изключителното състояние и да затегне рестриктивните мерки, с цел да понижи човешките контакти и да прекъсне веригата на инфекцията.

Латвийското държавно управление също т ака реши да ускори и добави съществуващите ограничавания. Според решението на кабинета на министрите маски за лице занапред нататък би трябвало да се носят във всички пространства, в това число на работното място, като се изключи дома.

В Латвия също е неразрешено провеждането на частни събития - хората могат да се срещат единствено в едно и също домакинство. Освен това се вкарват спомагателни търговски ограничавания, а през уикендите към този момент ще работят единствено магазини от първа нужда - магазини за хранителни артикули, аптеки, дрогерии и бензиностанции.

Затяга се граничният надзор.

Учениците от 4 клас нагоре ще учат отдалечено.

Припомняме, че латвийските управляващи вкараха изключително състояние в страната от 9 ноември до 6 декември, с цел да забавят разпространяването на ковид .

Според решението на държавното управление и съвета за ръководство на рецесии, в републиката бяха неразрешени всички събития с повече от 10 участници, като се изключи погребения, манифестации и събития навън.

Всички спортни събития със фенове бяха неразрешени , работното време на всички културни събития, изложения и услуги е лимитирано до 22.00 часа.
 Извънредно състояние в Латвия
Извънредно състояние в Латвия

Причината е коронавирусът

Извънредното състояние продължава до 6 декември, само че може да бъде удължено, в случай че обстановката с ковид в страната не се усъвършенства.

По последни данни 17 687 души са инфектирани с ковид в Латвия, 210 пациенти с COVID-19 са умряли, a 1 806 са излекувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР