Извънредното положение в Турция може и да бъде отменено на

...
Извънредното положение в Турция може и да бъде отменено на
Коментари Харесай

Турският посланик Хасан Улусой: Извънредното положение в Турция може да бъде отменено на 19 юли

Извънредното състояние в Турция може и да бъде анулирано на 19 юли, когато изтича последното му тримесечно удължение. Дали ще бъде възобновено още веднъж, макар поръчката на президента Ердоган, че това няма да стане, зависи от степента на риск за страната – това съобщи пред Българска национална телевизия турският дипломат у нас Хасан Улусой. Според него структури на организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен има из цяла Европа и това е проблем, който не би трябвало да вълнува само Анкара.

Малко преди изключителните избори предишния месец Реджеп Тайип Ердоган даде поръчка, че ще анулира изключителното състояние въведено в страната след опита за прелом от нощта на 15-и юли 2016 година

„Възможно е на 19 юли, когато изтича срокът му, то да отпадне. Ще разберем. Евентуално възобновяване на изключителното състояние зависи от това дали има непосредствена заплаха за сигурността в страната“, съобщи Хасан Улусой.

Въведената от понеделник президентска управническа система, дипломат Улусой дефинира като по-ефективна и метод институциите да работят по-бързо. Анкара ще продължава да разчита на съдействието на други страни, в това число при настояванията за екстрадиция на хора, обвинени в съпричастност на организацията на духовника в заточение Фетхлуллах Гюлен.

„В това отношение с българските управляващи имаме доста положително съдействие. Уверен съм, че в даден миг и други страни ще се убедят в истинността на нашите изказвания и предоставени документи и тези екстрадиции ще приключат, съобщи посланикът на Турция в България“, съобщи дипломат Улусой.

Броят на подадените към българската страна молби обаче остава незнаен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР