"Извънредното положение означава ограничаване на възможностите за разпространение на вируса.

...
"Извънредното положение означава ограничаване на възможностите за разпространение на вируса.
Коментари Харесай

Каракачанов съсипа циганите, събрали гетото на ядене и пиене: После всички са с коронавирус!

"Извънредното състояние значи ограничение на опциите за разпространяване на вируса. Необходими са административни санкции и санкции, за неспазващите карантина. Вместо карантинираният да се подложи на доброволна карантина и да се лекува, той бяга.

ДОКУМЕНТ разкри точните параметри на изключителното състояние съгласно Конституцията

Изчислено е, че в границите на 3 седмици контактуване с 800 индивида. Такъв човек вместо да стои под карантина, в случай че той контактува с 7-800 индивида, 1/3 от тези хора са евентуално инфектирани, по този начин можем да стигнем Италия ", това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в предаването "Офанзива " по Канал 3.

"Този вирус не е толкоз гибелен, колкото други като птичия грип. Но той за разлика от други инфекциозни болести е доста прихватлив. Едно е да имаш 1000 заболели и да починат 10, друго е 10-20 000.

Искаме животът на жителите да бъде защитен. Всички обществени пространства и събирани ще бъдат неразрешени.

Този вирус може да бъде преодолян, в случай че всеки от нас съблюдава. Ако човек е безконтролен към себе си, няма право да бъде подобен и към другите. Трябва да се вкарат ограничения, които да дисциплинират обществото ", добави той.

"Трябва да бъдат взети незабавни ограничения лекарите, които обслужват пациентите да бъдат под карантина 14 дни, до момента в който го смени различен екип. Тези хора ще поставят ексклузивен труд, само че той е заслужено да бъде овъзмезден.

Парламентът ще реши с каква сума. Предложенията ще ги направи Министерство на здравеопазването, Министерски съвет ще ги одобри. Ще бъдат отделени милиони за опазване на здравето ", сподели още министърът.

"Радвам се, че Народното събрание поддържа сходна самодейност на Правителството. Крайно време е да разберем, че когато става въпрос за ползите и здравето на българския народ, би трябвало да се вземат ограничения.

Убеждаваха ни, че имаме единствено права. Всеки български жител е задължен да пази страната си, няма кой различен да се погрижи за жителите, в случай че всеки един от нас не дава своя персонален образец ", показа той.

"Избягалите от карантина ще бъдат арестувани и въдворявани в лечебни заведения.

Един човек се прибира от Италия, страна на всеобща болест, събира половината гето на ястие и пиянство и 17 ето - инфектирани, най-вероятно няма да са последните. Това демонстрира, че този човек няма схващане.

Връщаш се от страна, където има всеобща болест и вместо да се карантинираш събираш гетото на трапеза, деца също са инфектирани. Когато няма схващане, би трябвало да бъдеш глобен ", разгласи Каракачанов.

Вече има и три деца у нас, инфектирани с COVID-19!

"Няма вечерен час, и кучета няма да има по време на изключителното състояние. Това се прави във военно състояние, само че ще има ограничавания за работата на нощните клубове, да бъдат затворени, без частни празненства.

То и това в гетото е било частно празненство и виждаме какво е ситуацията, може да имаме и още инфектирани.

Мародерство е да се мисли, че ще излезем с танковете по улиците. Политиката има смисъл, в случай че служи на нацията и нейното здраве в тази ситуация ", добави той.

Адв. Марковски уточни ще има ли танкове по улиците поради изключителното състояние

"По никакъв метод няма да има декрети и тирания, а ред и дисциплинираност с административни ограничения, няма да се лимитират пълномощията на Народно събрание. Това се трансформира в гуляй по време на чума, никой няма да лимитира правата на жителите ", разяснява вицепремиерът.

"Имаме близо 200 хиляди комплекта дрехи и маски от военния запас, които могат да бъдат потребни, 180 000 от тях са безусловно години изправни, 20 000 сме деблокирали, другите са малко по-стари.

При искане от страна на щаба, ще бъдат деблокирани задоволително количества, спекулата със защитни средства ще бъде инкриминилизирана и осъдена. Имаше случай на изкупил маските от аптеките и желал да ги продава в Румъния на в пъти по-високи цени ", изясни Каракачанов.

"Някои страни затвориха границите си, няма придвижване на артикули. Когато един производител не може да си изнася продукцията, той банкрутира. Не е известно какъв брой време ще продължи това, наклонността демонстрира, че на третия месец е минал пика.

На границата няма да се употребява оръжие против невъоръжени хора, само че при нужда за самоотбрана, нашите граничари ще отговорят реципрочно ", приключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР