Извънредно заседание за доклада за БОТАШ и сделката с Булгаргаз“

...
Извънредно заседание за доклада за БОТАШ и сделката с Булгаргаз“
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат извънредно заседание за доклада за БОТАШ

Извънредно съвещание за отчета за БОТАШ и договорката с „ Булгаргаз “ желаят от ПП-ДБ.

„ Докладът не откри място в дневния ред и тази седмица, макар че бяхме уверени, че ще бъде прегледан през вчерашния ден. Виждаме, че други точки от дневния ред, за които също няма отчет бяха включени. Но очевидно ръководителят на Народно събрание не смята този отчет за значим и че би трябвало да се прегледа в зала. Заради това ние направихме искане за привикване на изключително съвещание, в която ще разгледаме и приемем отчета “. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

По думите му има извънредно скандални обстоятелства и разкрития, които те няма да разрешат да останат скрити за обществото.

Според Рибарски е притеснително, че към този момент една седмица служебният министър на енергетиката не е коментирал нито отчета, нито комисията. „ И на комисия не се появи през вчерашния ден, макар че имаше три законопроекта, касаещи Закона за енергетиката “, добави той.

„ Виждаме, че ГЕРБ пази Радев и неговия екип, който е сключил този контракт. Освен това с назначението на този министър на енергетиката, ГЕРБ
на процедура поддържаха контракта за БОТАШ,
тъй като това е човек, който взе участие в този развой и те поеха политическа отговорност “, отговори и Мартин Димитров от ПП-ДБ на въпроса за какво се бави разглеждането в зала.

Според него ГЕРБ не желаят този отчет да бъде даден на ДАНС и Прокуратурата и ползвали партизанска процедура като го криели.

„ Не можем да плащаме по към милион дневно, без даже да внасяме газ, това би трябвало да се предоговори. Само за тази седмица сме платили 7 млн. Докладът е в Жечо Станков и отговорността е на ГЕРБ “, безапелационен бе Димитров.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР