Извънредно в София тази вечер на късно заседание се събира

...
Извънредно в София тази вечер на късно заседание се събира
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Гонят Нинова, коалицията пред разпад?

Извънредно в София довечера на късно съвещание се събира обединението, отпред с Кирил Петков, научи Lupa.bg.

Причината за непредвиденото съвещание на съвета, в петък вечер, е желанието на премиера и групировката му " Продължаваме промяната " да отстранят Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия от обединението и да се умува вид за " плаващо " болшинство в идните спешни месеци в Народното събрание. Премиерът се връща в София към 18,30 часа.

По наша информация везните да вземе решението за гоненето на Нинова от Министерския съвет се наклонили след разногласието " за " или " срещу " даването на военна помощ за Украйна и безапелационните предизвестия на социалистите, че ще бутнат кабинета, в случай че това се случи.

Не било инцидентно и скоростното установяване на датата за визитата на шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, известието за която бе изпратено, до момента в който Кирил Петков е на ревизия по Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Така най-вероятно " Промяната " ще овладее и четирите министерства, връчени на Българска социалистическа партия до момента - стопанската система, туризма, земеделието и обществените въпроси, ще бъдат преразпределени сред Политическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Източниците ни настояват, че групировката на Слави Трифонов по-скоро се е застъпила за алената шефка, само че дали тази информация ще се окаже вярна, ще стане ясно на ексклузивен брифинг на " Дондуков " 2 към 22,00 часа довечера.

Честит 1-и април, скъпи читатели! Понякога новините не са такива, каквито ни се желае, само че пък в други случаи точно в шегата се ражда истината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР