Извънредно! 40-годишна роди на площада в Баня Жена роди на

...
Извънредно! 40-годишна роди на площада в Баня Жена роди на
Коментари Харесай

Веска, която роди на площада: Това ми е 12-тата рожба

Извънредно! 40-годишна роди на площада в Баня

Жена роди на площада в Баня в утрото на 8-ми март. Писъците на 40-годишната Веска събраха близо десетина индивида, които в този момента бяха в центъра на градчето. Докато хората схванат, че дамата ражда,  локва кръв  се появила на тротоара под Веска. Жената родила права, едвам по-късно полегнала на тротоара.  Около нея имало доста кръв и плацента.

Първа чула виковете и видяла потресаваща панорама Илина, която продава вестници в павилион на площада.  Писъците се носеха до небето, описа вестникарката. Жената изпратила човек да помогне на Веска и да повика кола за спешна помощ. Веска несъмнено изглеждаше много зле, показа Илина

Не знам по какъв начин ще не помни това, което видях, неописуемо е, показа пред кореспондента на „ Марица ” кметът на Баня Стамен Гешев. Кървави облекла, бебе, цялото  в кръв, дамата просната и окървавена. Ужасно! Събраха плацентата в торби, изнесоха всичко, след това поръчах да измият мястото, добави кметът.

Хората повикали общопрактикуващите лекари, чиито кабинети са единствено на 50 метра от мястото, където роди Веска. Д-р Мими Кисимова прерязала пъпната шнур, здравната сестра Красимира Вълкова  почистила бебето и му помогнала да поеме първата глътка въздух и да проплаче.  По бялата престилка на лекарката имаше няколко петна кръв. Красимира се оправи отлично с бебето, похвали своята медецинска сестра доктор Кисимова. Много хубаво и крепко момченце, съобщи лекарката. Детето е износено, тежи сред 3 и 3.5 кг.  Те с здравната сестра повили новороденото и го предали да Спешния екип.

Това дете ще ми е 12-та рожба, споделяла в Баня Веска Лучева.   Ходих на гинеколог в Сопот, сподели ми, че ще родя до 30 март, хвалела се бременната Веска преди дни. Тя има внуци от най-големите си деца. Поне 4-5 от децата и да по обществените домове в страната, а няколко живеят в къщата и в Баня.

Веска е българка, мъжът и Димитър е от ромски генезис. И двамата са от Сопот. Преди няколко години пристигнали да живеят в Баня. Първаночално били на квартира. После си купили дребна къща недалече от центъра. Доста натъртват на алкохола, споделят хората, които ги познават.

12-то дете на Веска към този момент има име, той се споделя Мариян, носи презимето и семейството на майка си. И двамата са в карловската болница „ Д-р Киро Попов ”.

Социалните служби да извърнат внимание на дами като Веска, настояха дами от Баня, които познават родилката и са видели част от събитието през вчерашния ден сутринта. Според тях да раждаш непрекъсното деца и да ги оставят по домовете би трябвало да бъде на вниманието на тези институции.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР