Извънредният конгрес на Българския футболен съюз започна във вторник, 12

...
Извънредният конгрес на Българския футболен съюз започна във вторник, 12
Коментари Харесай

Извънреден конгрес на БФС на фона на протест, Наско Сираков обяви, че Левски ще подкрепи Борислав Михайлов

Извънредният конгрес на Българския футболен съюз стартира във вторник, 12 октомври, от 10:00 часа в зала 1 на Националния замък на културата. На конгреса ще бъде определено управлението на централата, което ще ръководи българския футбол в идващите четири години.

Основните съперници за президентския пост в БФС са актуалният президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния тим Димитър Бербатов.
 Бербатов: Ако всичко е почтено и транспарантно, най-после ще бъдем спечелили Бербатов: Ако всичко е почтено и транспарантно, най-после ще бъдем спечелили
Ако всичко е почтено и транспарантно, най-после ще бъдем спечелили. Това съобщи претендентът за президент на БФС Димитър Бербатов при пристиганет...

Делегатите бяха посрещнати от протестиращи, който показаха поддръжка за Димитър Бербатов и съществени рецензии към Михайлов.



Борислав Михайлов няма да загуби конгреса с глас на Левски против него . Това съобщи мажоритарният притежател на „ сините “ Наско Сираков, който дойде за изключителния конгрес на БФС.

" Надявам се на промени и футболът в България да тръгне в позитивна посока. Може би съм малко демодиран, само че не мога по този начин да зачерта 40-годишно другарство . Едно е несъмнено - Борислав Михайлов през днешния ден няма да загуби конгреса с глас на Левски против него. Очаква да откри сили и сила в себе си да промени нещата, защото футболният съюз се трансформира в една архаична организация и има потребност от рестарт. Надявам се той да може да го направи ", сподели Сираков.
 Окончателно: Шестима са претендентите за президент на БФС Окончателно: Шестима са претендентите за президент на БФС
Шестима са претендентите за президент на БФС на идния ексклузивен конгрес на 12 октомври. До края на работното време документи са по...

Не знам дали ще бъде почтена битката за президент. Това показа претендентът за нов началник на Българския футболен съюз Христо Порточанов, представен от БГНЕС.

„ Вярвам, че битката за президент би трябвало да бъде почтена. Това, което слушам, размените на реплики, което е неприемливо за мен, следва да се чака подмолно да се случат нещата. Футболът като всеки един спорт има нечистотия – само че за какво се хвърля в навечерието и на самия ден, да чухте нещо от мен? Всички тези неща ги знаем “, стартира той.

На въпрос по отношение на това кой би подкрепил Порточанов при възможен балотаж сред Борислав Михайлов и Димитър Бербатов, Порточанов отвърна: „ Защо си мислите, че тъкмо те ще са на балотаж? Имаме решение при сходно развиване “, заключи претендентът за президент на БФС.

Имам задоволително въпроси. Това съобщи президентът на Локомотив Пд Христо Крушарски при идването си за изключителния конгрес на БФС.

" Все още нямам любимец. Още не се е потвърдил кой ще е той. Първо да се потвърди и тогава. Вътре ще може да го направи. Имам задоволително въпроси, да забележим кой по какъв начин ще отговори ", сподели президентът на „ смърфовете “.
 Фирма, свързвана с Пеевски, строила Националната футболна база. Не е ясно къде са 2 млн. евро Фирма, свързвана с Пеевски, строила Националната футболна база. Не е ясно къде са 2 млн. евро
Националният футболен център в Бояна е коствал 10 милиона евро, от които 9,5 милиона финансирани от УЕФА. Това декларира ръководителят на...

, съобщи от своя страна претендентът за президент на БФС Ивайло Дражев при идването. 

Клубове, които са заплашвани, през вчерашния ден подадох документи при господин Рашков. Очевидно те не желаят да има едно почтено и Общо заседание на БФС. То няма мач, с цел да има победител . Че е извикан пратеник, да смени протокола, да подмени подписите – от Зонален съвет. Векта се споделя клубът, индивидът има проблеми с общината, имаха една от най-хубавите школи. Този човек сега защото след пандемията имаше проблеми, единствено тъй като е предложил друг претендент от този на Борислав Михайлов “, стартира той, разкривайки гласоподаване за настоящия президент Борислав Михайлов под напън.

„ Смятайте, в случай че не се класираме още 30 години, ще си пишат седмици – коя е тази стратегия, която е изпълнена? Програмата е цялостна възбрана на политически схеми. Такива са регулациите на ФИФА и УЕФА. Децата залагат от младша възраст към този момент против себе си – когато извикат 7-8 индивида в националния тим, които имат качества, останалите са там поради рушвети от 3 до 5 000 лева – мога да кажа и вицепрезидентът, който ги приема, мъчно написа името си “, продължи остро Дражев, който загатна за взимане на рушвети от вицепрезидента на родния съюз Емил Костадинов за вкарването на футболисти в националния тим.

Затова тези делегати на ФИФА и УЕФА са тук. От Лалович не чакам доста, другият пратеник е огромен юрист, тъй като ФИФА знае всичко, което се случва тук. Те знаят каква федерация има тук, каква спортна активност имат “, приключи той.

До свикването на ексклузивен конгрес се стигна, откакто кандидат-президентът Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС, които желаят провеждането на подобен конгрес. Първоначално Изпълнителният комитет на актуалното управление на БФС отхвърли подписката като невалидна, само че по-късно Софийски градски съд реши, че тя е правомерна и свика провеждането на конгрес на 12 октомври. От Изпълкома на БФС се съобразиха с това решение, едвам откакто на два пъти несполучливо се пробваха да го оспорят в съда, само че в същото време с това свикаха и провеждането на постоянен конгрес на 18 март 2022 година.
 Трус в БФС: Кой и по какъв начин в България желае да завоюва от финансовата манна от УЕФА? Трус в БФС: Кой и по какъв начин в България желае да завоюва от финансовата манна от УЕФА?
Сайтът за проверяваща журналиста bird.bg разгласява писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, което разкрива по какъв начин градежът на Национа...

Михайлов е отпред на българския футбол от 2005-а година насам, като към този момент изкара четири мандата като президент на родната централа, въпреки че за година и половина от сегашния си мандат бе в оставка, преди изненадващо да я отдръпна в края на април тази година. От своя страна Бербатов, в чийто екип са някогашните му съотборници в националния тим Стилиян Петров и Мартин Петров, както и актуалният член на Изпълкома Петър Величков, организира дейна акция в последните месеци, в която обиколи България, с цел да се срещне с съвсем всички клубове, които са членове на БФС.

На изключителния конгрес на БФС претенденти за президентския пост са още Христо Порточанов, Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. На свое съвещание предходната седмица Изпълкомът на БФС дефинира разпоредбите за осъществяване на конгреса, като стана ясно, че право на глас ще имат общо 508 клуба от цялата страна. Именно представителите на тези 508 клуба ще дефинират кой ще е идващият президент на БФС, както и новите членове на Изпълкома. Гласуването ще се реализира с интегрална бюлетина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР