Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България

...
Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България
Коментари Харесай

Пламен Панов се срещна с посланика на Палестина


Извънредният и пълномощен дипломат на Държавата Палестина в Република България и доайен на Дипломатическия корпус у нас – Н.Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух е на публично посещаване през днешния ден в Пловдив.

Визитата е във връзка откриването на пътуващата фотоизложба „Палестина – Светата Земя“, която показва културно-историческото завещание и обичаи от библейските земи. Фотоекспозицията показва античните градове и духовни светилища на Палестина, културно-историческото завещание и обичаи, съхранили до през днешния ден хубостта и мистиката, вписани във вековните митове за библейските земи. Скални манастири, римски конгреси, религиозни светини и естествени явления ще привлекат вниманието на посетителите с невероятната си история, цветове и форми. Представянето на изложбата в Пловдив се провежда от Посолството на Държавата Палестина в Република България и се реализира с общителното домакинство на община Пловдив.

Официалното разкриване и през днешния ден в 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив, предверие ет.2.

Първата среща на Н.Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух бе със заместник-кмета по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и в Дома на културата, където е експонирана изложбата. По време на визитата си, посланикът на Палестина бе придружаван от брачната половинка си и двама дипломати от посолството в София. Негово превъзходителство и заместник-кметът разговаряха за богатото културно завещание на двете страни и опита в съхраняването и експонирането на артефактите и недвижимите и движими културни полезности. На финала на срещата, домакинът и гостите си размениха дарове и си направиха фотография за спомен.

Програмата на Н.Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух за деня включва още срещи с Областния шеф на област Пловдив – Йордан Иванов, районния мюфтия на Пловдив – Танер Вели и с Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Доайенът на дипломатическия корпус у нас, Д-р Ахмед Ал Мадбух е роден през 1966 година в гр. Бейрут, Ливан. Придобива бакалавърска степен по политически науки в Ливанския университет, става магистър по обща медицина в Медицинския университет в Ростов на Дон – Русия, пази докторат по специалността „ Урология “ в Московския държавен медико-стоматологичен университет. Завършва и дипломатически курс в Московската дипломатическа академия. Преди да влезе в дипломацията, той е завеждащ урологичното направление на Медицинския център „ Артмед “ в Москва. Член е на  Европейската асоциация по урология и нефрология, Световната асоциация по стерилитет и импотентност и Руската асоциация по урология, нефрология и импотентност.

Д-р Ахмед Ал Мадбух е упълномощен като ексклузивен и пълномощен дипломат на Държавата Палестина в Република България на 21 януари 2009 година Доайен е на дипломатическия корпус у нас от 2014 година По време на визитите си в страната, обичайно той посещава и духовните водачи на другите религии по места.

Изложбата довечера ще бъде открита персонално от посланика и може да бъде прегледана до 9 май, понеделник.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР