Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат. Мигрантският натиск

...
Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат. Мигрантският натиск
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат

Извънредните ограничения по българо-турската граница към този момент дават резултат. Мигрантският напън е намалял на половина. Това съобщи в Елхово служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, които е на обход, дружно с министъра на защитата Димитър Стоянов, по българо-турската граница, оповестява Българска телеграфна агенция.
„ Засилихме контакта с турската страна и през днешния ден в 14:00 часа следва среща сред заместник-министрите на вътрешните работи на България и Турция. Изключително доста разчитаме помощта от турска страна да се ускори, да се уплътни зоната от турска страна, защото там се събират голямо количество мигранти. Турция сега на собствен ред се намира под невиждан напън, защото охранява доста съществено границата с Афганистан и Сирия “, сподели министър Демерджиев. 

По думите му в почналите вътрешни инспекции в Министерство на вътрешните работи са открити забъркани чиновници в каналите за трафик. Предстоят и рокади в управителния състав, както и наказателни производства, съобщи Демерджиев. „ Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата вътрешна сигурност, и от всички служби, за които имаме случаи да са забъркани служители на реда “, сподели още той. 
На този стадий потенциалът на мигрантските центрове не е напълно напълнен. Ако се стигне до такава степен, ще бъдат отворени разпределителните центровете за настаняване от фургонен вид в Харманли и Елхово, отговори на журналистически въпрос вътрешният министър. 
Над 350 военнослужещи, командировани от цялата страна, подкрепят защитата по българо-турската граница сега. Има подготвеност до седмица да станат над 500 индивида, сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов. „ Извършваме наблюдателно-охранителни дейности, само че това може да стане единствено с граничен патрул. Усилваме и с военна полиция, които имат функционалности за задържане “, сподели още военният министър. 

В началото на предизборната акция, започваща през днешния ден, Демерджиев акцентира, че към този момент интензивно се работи против пазаруването на гласове. " Разширили сме опциите да се употребяват специфични разследващи средства. Разширили сме агентурната мрежа. Много деликатно следим регионите, изключително тези, в които при предходните избори е имало такива практики ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР