Извънредни проверки в къщи за гости започна Министерството на земеделието

...
Извънредни проверки в къщи за гости започна Министерството на земеделието
Коментари Харесай

Извънредни проверки на къщите за гости, не откриха нарушения в Лясковец

Извънредни инспекции в къщи за посетители стартира Министерството на земеделието и Държавен фонд „ Земеделие “. 14 обекта на територията на цялата страна ще бъдат разследвани. Първата тествана къща е във Великотърновско.
Проверките започнаха от град Лясковец. Проверява се новото финансиране, за което са кандидатствали притежателите, а точно – закупуване на съоръжение за басейн.
150-годишна възобновена къща монумент на културата, която работи като туристическият обект от 4 години. Това бе първият обект тестван от земеделското министерство. И през днешния ден тя бе цялостна с туристи. „ По време на инспекциите с вас ще установим, дали тези къщи се употребяват по предопределение или не. И дали ще бъдат употребявани по предопределение или не ”, разяснява Стефан Спасов, шеф отдел в Министерство на земеделието и храните и началник на инспекциите пред Нова телевизия.
Освен земеделското министерство към този момент втори месец инспекция на къщата вършат данъчните и Икономическа полиция. Инвестицията е в парцела е над 400 хиляди лв.. Помощта от страната е към 70 хиляди. Въпреки изненадващата инспекция терзание в притежателите нямаше. „ Не ни тормози, тъй като ние си работим, действаме. Пред данъчните сме постоянни, плащаме си всеки месец туристическата такса. Така, че няма от какво да се тормозим ”, пък съобщи Димитринка Качамакова, притежател на къщата за посетители.
След два часа документална и действителна инспекция нередности нямаше . „ Собствениците поддържат изрядна документи за платени туристически налози, за 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019 години в Община Лясковец. Така, че изрядна документи и сходство цялостно с задачите на плана. Гости от разнообразни страни обитават – Франция, Португали, всеобщо от Румъния и в този момент има. Разбира се и от България ”, разгласи Стефан Стефанов.
Проверките на 14-те къщи за посетители се възнамерява да приключат до 14 юни. Ако бъдат открити нередности, притежателите ще възвръщат получените суми, а тези, които аплайват с планове за съоръжение и екстри, няма да получат утвърждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР