Извънредни мерки, за да няма ненужно струпване на хора в

...
Извънредни мерки, за да няма ненужно струпване на хора в
Коментари Харесай

Извънредни мерки в болниците и поликниниките


Извънредни ограничения, с цел да няма излишно скупчване на хора в поликлиниките и лечебните заведения. Хронично болните пациенти, ще могат да получават рецептите си за медикаменти по Здравна каса за период от една година, заяви Нова тв.

До момента това беше допустимо единствено за няколко месеца, според от лекуването. По преценка на лекаря или лекарската комисия ще има опция пациентът да не се явява персонално. При оповестяване на карантина на някоя от териториалните експертни лекарски комисии- пациентите ще бъдат уведомявани къде има работещи комисия или Регионална здравна каса.

Нов фонд ще подкрепя лекарите в битката с ковид. Решението е на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз, поради грипната зараза и разпространяването на Коронавирус 19. Помощта ще включва набиране на дезинфектанти, защитни средства и консумативи, от които лекарите се нуждаят, с цел да правят работата си. Медиците от София ще могат да аплайват за помощ от фонда посредством подаване на писмена молба по електронната поща.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР