Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с още

...
Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с още
Коментари Харесай

Кунчев: Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юни

Извънредната епидемиологична конюнктура у нас ще бъде удължена с още месец - до края на юни. Това съобщи пред bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев:

"С оповестяването на тази конюнктура са свързани много от ограниченията, които се ползват и без нея те не могат да работят, тъй че евентуално ще е належащо най-малко с един месец тя да бъде удължена ".

„ Зелените коридори “ няма да се закриват, облекчава се раздаването на ваксини за персоналните лекари - те ще ги получават от РЗИ-тата и от ДКЦ-тата, които ще бъдат избрани в заповед. Обмислят се промени в разпоредбите за влизане в България - децата до избрана възраст да не се тестват, сподели Кунчев:

"Според мен е по удачно да е 5-6 години, защото вземането на проба и от по-малките деца е по-неприятно, по мъчно за реализиране, изключително в такива условия - на граница или някъде другаде ".

Ангел Кунчев добави, че ще се разшири и описът с страни, от които влизането е неразрешено поради разпространяването на индийския вид на вируса на територията им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР