Извънредна ситуация в пловдивското село Брестовица. Ромската махала в селото

...
Извънредна ситуация в пловдивското село Брестовица. Ромската махала в селото
Коментари Харесай

Ново огнище на коронавирус в ромската махала на Брестовица

Извънредна обстановка в пловдивското село Брестовица. Ромската махала в селото се оказа огнище на ковид. До момента са доказани четири случая на Коронавирус -19 в селото. Заболелите са от две близки семейсва. Здравните управляващи изследват още 30 души. В махалата има засилено полицейско присъстве.
„ До този миг имаме 4 потвърдени случая на инфектирани с ковид. РЗИ са създали 30 нови теста през миналия ден. Всички те са на контактни лица на болните. Селото няма да бъде затваряно на този стадий. Това решение е на РЗИ. По моя информация инфектираните не са се върнали от чужбина ", разяснява кметът на община „ Родопи " Павел Михайлов.

Той добавя, че още през вчерашния ден е направена стерилизация на квартала. Осигурени са и 500 маски и ръкавици, които ще бъдат раздавани на хората.

„ Заразените са в болница. Лекарски екип съпроводен от жандармерия извърши тестването. Един от признатите в болнично заведение е умрял, по моя информация ", споделя един от посредниците в квартала Живко Давидов.

„ Не мога да потвърдя информацията, че е умрял човек от 4-мата заболели. Има терзание измежду хората от квартала. Поминикът на селото е обвързван със земеделието и при възможни по-строги ограничения, това може да е проблем. Мога да заявя, че ние ще настояваме да се вземат ограничения по отношение на махалата и квартала, а не цялото село. Това е единствено, в случай че огнището се разрасне ", разяснява кметът на с. Брестовица Любен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР