Извънредна ситуация на столичното „Цариградско шосе”. Движението по част от

...
Извънредна ситуация на столичното „Цариградско шосе”. Движението по част от
Коментари Харесай

Катастрофа на бензиностанция с изтичане на газ блокира „Цариградско шосе” за 3 часа

Извънредна обстановка на столичното „ Цариградско шосе”. Движението по част от булеварда беше краткотрайно спряно, а мястото отцепено поради злополука на бензиностанция и приключване на газ.

Снимка: btvnovinite.bg

Кола се удари в апаратура за газ, което е довело до приключване на пропан-бутан. На място са изпратени няколко екипа огнеборци. Няма потърпевши хора.
Отцепиха " Цариградско шосе " поради злополука на бензиностанция Колата се е блъснала в колонка за зареждане с газ, което е довело до приключване
Инцидентът е станал малко след 14:00 ч. този вторник. Според очевидци до злополуката се е стигнало, когато след засичане от различен автомобил, кола се отклонява и се забива в контейнер, цялостен с газ.

Снимка: btvnovinite.bg

Към мястото незабавно са изпратени 4 екипа. Направени са и замервания на равнищата на пропан-бутан до блоковете наоколо до мястото на случая, където живеят хора. Отклонения от нормите не са регистрирани.

„ Да, имаше миризма на газ, обикновено. То в действителност цялата газ излетя във въздуха”, описа очевидката Анелия Петрова.

Снимка: btvnovinite.bg

Районът обаче остана блокиран близо три часа. Малко преди час пик главната пътна артерия на София бе блокирана. Екипи на пожарната работеха на терен за обезопасяване на разваления контейнер с газ.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Беше нарушена херметичността на цистерна за пропан-бутан. Започва приключване на газ. В тази връзка беше основана нужната организация от органите на пътна полиция и пожарна сигурност и Столична община за обезопасяване на района”, сподели Тошко Бързилов, шеф на „ Национален действен център “ на ПБЗН.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Автомобилът е влезнал вътре и е блъснал един кран, обвързван с контейнер, в който има над 5 тона пропан-бутан. В момента се мъчим да го спрем крана, да го осигурим и да понижим следствията от случая, тъй като е доста допустимо да се получи взрив”, описа Красимир Димитров, шеф на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Аварията тормози хората в региона.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Все отново се сещате една искра и тази газ се възпламенява”, споделя Анелия Петрова.

Нарушено бе и придвижването на колите, като се образува огромно запушване от „ Орлов мост” то 4-ти км.

Снимка: btvnovinite.bg

На място дойде преносима цистерна, в която да се придвижи газта. След това обаче стана ясно, че пропан-бутанът е бил изтърван в атмосферата. Опасност за популацията няма.
Пуснаха придвижването по " Цариградско шосе " В продължение на 3 часа колите не се движеха към "Младост " поради приключване на газ
Малко след 5:00 ч. придвижването беше по „ Цариградско шосе” беше пуснато.

Екипи на пътна полиция са ситуирани в региона към случая и имат подготвеност при възможна нужда, още веднъж да стопират придвижването по булеварда и да пренасочват водачите по обходни направления.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР