Извънредна енергийна комисия ще разгледа днес предложението на БСП за

...
Извънредна енергийна комисия ще разгледа днес предложението на БСП за
Коментари Харесай

Извънредна енергийна комисия днес ще гледа отсрочката на внасянето на териториалните планове

Извънредна енергийна комисия ще прегледа през днешния ден предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “ и „ ИТН “ Народното събрание да задължи държавното управление да изиска от Европейска комисия пролонгация за териториалните проекти, заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след председателски съвет в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Вместо през днешния ден до 17:00 часа, до края на октомври да се предадат териториалните проекти, през това време Министерският съвет да извърши предходно решение на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възобновяване и устойчивост(ПВУ), изясни Нинова. В период до 15 октомври Министерски съвет да осведоми депутатите, а до 30 октомври да внесе новия проект, в случай че бъде утвърден, гласи още планът на решение.

 

След съвещанието на енергийната комисия, планът ще бъде импортиран в пленарната зала. Партиите от ръководещото болшинство не са споделили по какъв начин ще гласоподават.

 

По думите на Нинова няма договаряния с служащите и синдикатите от въглищните региони, те са изолирани от „ някакви подмолни договаряния зад тила им “, Народното събрание не знае за тях. Ние настояваме за кардинално решение, тъй че да се резервира българската енергетика, работни места, това е и въпрос на националната сигурност, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

 

Да каже какво е това държавно дружество, тъй като в ПВУ не написа такива работи, а че ще се строят ВЕИ -та и слънчеви паркове, разяснява Нинова думи на Делян Пеевски от Движение за права и свободи за резултатите от срещата с финансовия министър Асен Василев през днешния ден.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР