Извънреден влак от Варна, за да бъдат превозени украински бежанци

...
Извънреден влак от Варна, за да бъдат превозени украински бежанци
Коментари Харесай

Извънреден влак за украинските бежанци от Варна днес няма да има

Извънреден трен от Варна, с цел да бъдат превозени украински бежанци до Сливен, и оттова - до Елхово, през днешния ден няма да има, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в крайморския град.

На жп гарата бяха докарани с рейсове близо 70 души, измежду които множеството дами и деца. За тях ще бъдат прикачени вагони към влака за Пловдив.

За да бъде омекотен престоят на бежанците на гарата,

доброволци от БЧК–Варна бяха обезпечили вода, кроасани, а за най-малките – пюрета и памперси. Обособен е и детски ъгъл с играчки.

Заради сигурността и спокойствието на украинските жители е обезпечена и кола за спешна помощ с лекарски екип.

Първите осемдесет и двама украински бежанци към този момент са настанени в почивната станция на Министерство на защитата в бургаския квартал „ Сарафово”, която от през днешния ден е буферен център за систематизиране и настаняване на бягащи от войната украинци.

По неофициална информация те ще бъдат настанени в хотелската част, която е с леглова база от 250 места.

Предстои в идващите дни да бъдат сложени палатки, с което потенциалът на буферния център ще нарасне до 1000 места. До края на деня се чака още 37 или 38 бежанци да дойдат в буферния център в „ Сарафово”.

Част от украинските бежанци бяха настанени в хотел на военното министерство в Рибарица. Базата към този момент е цялостна. Разселените от Варна бежанци дойдоха с трен до град Мездра и след това с рейс до планинския курорт Рибарица.

Към днешна дата страната не разполага с точни данни за броя на украинските жители, които се намират на територията на региона.

Украинските бежанци ще бъдат настанявани в буферните центрове в Бургас и Елхово за не повече от 3-4 дни, до момента в който бъдат ориентирани към съответната държавна база.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР