Извънреден съвет на управляващата коалиция се провежда днес. Той беше

...
Извънреден съвет на управляващата коалиция се провежда днес. Той беше
Коментари Харесай

Василев свика извънреден коалиционен съвет в отсъствието на Петков

Извънреден съвет на ръководещата коалиция се организира през днешния ден. Той беше призован от вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Срещата е проведена в Министерство на финансите, а на нея няма да премиера Кирил Петков, за който беше обявено, че отпътува на аудиенция в Съединени американски щати.

Темите, които разискват са Националният проект за въвеждане на еврото и антикризисните ограничения на кабинета.

Националният проект за въвеждане на еврото беше включен като точка в дневния ред на последното съвещание на Министерски съвет, само че отпадна след остро несъгласие на ръководителя на Бюджетната комисия Любомир Каримански.

От парламентарната естрада той възрази против неналичието на полемика в Народното събрание и сред съдружните сътрудници и подсети, че в съдружното съглашение е записано, че приемането на подобен проект би трябвало да стане след публично разискване.

На влизане за срещата Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ разяснява, че те са „ ЗА “ влизането в Еврозоната, само че счита, че това ще е мъчно.

„ Страната ни трябваше да покрие критериите за приемане на еврото през 2009 година Тогава трябваше да влезем в еврозоната. Закъсняхме доста. „ Демократична България ” има доста ясна позиция във връзка с еврото от много години насам. Дали България ще успее да покрие критериите, дали Европейски Съюз ще направи изключения са дълги тематики. През 2022 година това ще бъде комплицирано “, съобщи той преди да влезе във ведомството на Василев.

Според Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “ тематиката за еврото щяла да мине първо през Народното събрание. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР