Извънреден коалиционен съвет ще събере тази вечер партньорите в управлението.

...
Извънреден коалиционен съвет ще събере тази вечер партньорите в управлението.
Коментари Харесай

Извънреден коалиционен съвет за Северна Македония

Извънреден съдружен съвет ще събере довечера сътрудниците в ръководството. Срещата е по искане на премиера Кирил Петков, осведоми БНР.

Основната тематика на Коалиционния съвет са връзките със Северна Македония.

Очаква се министър председателят Кирил Петков да изясни на сътрудниците си за какво изиска от президента да свика Консултатитивен съвет по националната сигурност и да показа постигнатото дотук в разговора със Скопие.

Анонс за привикване на Коалиционната среща даде самият Петков още по време на визитата си в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май. Тогава той уточни за какво ще упорства за президента за срещата с всички парламентарно показани сили и службите:

"Формат съдружен съвет е доста значим. И аз това ще попитам от моя позиция и ние ще приказваме с съдружните сътрудници, само че на нас ни би трябвало по необятен консенсус и по тази причина би трябвало и опозицията да бъде осведомена, знаеща ".

Вчера от Има Такъв Народ обаче препотвърдиха безапелационната си позиция - никакво оттегляне от позицията на България.

Станислав Балабанов: "Просто ще ги изслушаме защо изобщо се събират в случай, че тази позиция е ясна - и на съвещателен съвет при президента, и в рамкова позиция на България и с декларация още от 44-ото национално заседание, тъй че може би и аз ще се срещна с нещо ново, което незнам. Аз ще бъда представител от външно министерство, тъй че отиваме да забележим какво ще кажат. Нашата позиция е ясна ".

Очаква се да бъдат разисквани и настояванията на Демократична България и Българска социалистическа партия за показване на управническа стратегия на кабинета с ясно написани ограничения и периоди за осъществяването им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР