Извънпарламентарното обединение Демократична България призова премиера Бойко Борисов да подкрепи

...
Извънпарламентарното обединение Демократична България призова премиера Бойко Борисов да подкрепи
Коментари Харесай

Демократична България с призив: Г-н премиер, не се страхувайте, подкрепете Лаура Кьовеши

Извънпарламентарното обединяване Демократична България прикани премиера Бойко Борисов да поддържа кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за Европейски основен прокурор.

ДСБ, Зелените и Да, България чакат от Борисов да поеме персонална отговорност за този основен политически избор като спре да се крие зад администрацията.

" Г-н Борисов следва да разгласи пред българската общност какви са били инструкциите дадени от държавното управление за гласуването в Съвета на Европейски Съюз. Българските жители са в правото си да знаят дали фактически българският дипломат в Европейски Съюз е получил указания да гласоподава „ срещу “ Кьовеши както настояват авторитетни европейски издания и какви са били претекстовете за това ", декларират от Демократична България.

Според тях отказ от поддръжка за кандидатурата на госпожа Кьовеши, въвлича България в следващия токсичен съюз – този път с тежко компрометираното социалистическо държавно управление, което е на власт през днешния ден в Румъния.

" Личното политическо оцеляване не може да бъде по-важно от интереса на България да застане на страната на тези страни, които желаят мощен Европейски Съюз посредством ефикасна отбрана на върховенството на правото и демокрацията. Само по този начин, ние можем да се противопоставим дейно на прекосяването към Европейски Съюз на няколко „ скорости “ и да спрем свличането си към периферията ", декларират демократите.

Според обединяването, в случай че Борисов " не смее или не може да обслужи този народен интерес и, вместо това, избира да се асоциира с към този момент наказания за корупция водач на социалистите Ливия Драгня, това ще бъде още едно доказателство, че е извънредно време да слезе от политическата сцена и да освободи страната ни от своите зависимости и некадърност да ръководи в публичен интерес ".

Ето и цялата позиция на обединяването:

„ Демократична България “ поздравява госпожа Лаура Кьовеши за блестящото ѝ показване на общественото чуване на претендентите за поста Европейски основен прокурор в Европейския парламент. Подкрепата за кандидатурата ѝ от двете парламентарни комисии, които се произнесоха в нейна изгода, пристигна, за жалост, без гласа на българските евродепутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, употребявали разнообразни процедурни хватки, с цел да не вземат участие в този основен избор.

Лаура Кьовеши заслужи овации поради безапелационните резултати от своята работа против корупцията по високите етажи на властта в Румъния. За разлика от другите двама претенденти, тя можеше да изтъкне, че е постигнала неоправдателни присъди за министри, депутати и висши политици и служители като е спряла злоупотреби с европейски средства за над три милиарда евро. При това, госпожа Кьовеши е потвърдила способността си да отстоява върховенството на правото в среда на систематична корупция, тежка приемственост от комунистическия тоталитаризъм и мощна геополитическа накърнимост. Точно тези аспекти на нейния триумф я вършат изключително подобаваща да оглави една от главните институции, призвана да пази нормите и полезностите на Европейски Съюз от новите провокации, пред които се изправя съюзът през днешния ден. Симпатиите към Кьовеши се ускориха и поради мръсната акция, водена против нея от корумпираното социалистическо държавно управление в Букурещ. „ Много съм впечатлен от нейния кураж и съм горделив, че съм претендент дружно с нея за този пост “, съобщи даже съперникът ѝ от Германия.

„ Демократична България “ приканва министър-председателя Бойко Борисов да поеме персонална отговорност за този основен политически избор като спре да се крие зад администрацията. Г-н Борисов следва да разгласи пред българската общност какви са били инструкциите дадени от държавното управление за гласуването в Съвета на Европейски Съюз. Българските жители са в правото си да знаят дали фактически българският дипломат в Европейски Съюз е получил указания да гласоподава „ срещу “ Кьовеши както настояват авторитетни европейски издания и какви са били претекстовете за това.

Отново настояваме господин Борисов да съобщи ясно и обществено, че България ще поддържа кандидатурата на госпожа Лаура Кьовеши на всички по-нататъшни стадии от процедурата по желание на европейски прокурор.

Господин Борисов следва да схваща, че един отвод от поддръжка за кандидатурата на госпожа Кьовеши, въвлича България в следващия токсичен съюз – този път с тежко компрометираното социалистическо държавно управление, което е на власт през днешния ден в Румъния. Личното политическо оцеляване не може да бъде по-важно от интереса на България да застане на страната на тези страни, които желаят мощен Европейски Съюз посредством ефикасна отбрана на върховенството на правото и демокрацията. Само по този начин, ние можем да се противопоставим дейно на прекосяването към Европейски Съюз на няколко „ скорости “ и да спрем свличането си към периферията.

Днес страната ни има явен интерес от избора на тази смела жена, потвърдила способността си да се бори с всички болести, от които страда и нашата лична държавност и поради които европейската ни вероятност е под все по-сериозен риск. Ако господин Борисов не смее или не може да обслужи този народен интерес и, вместо това, избира да се асоциира с към този момент наказания за корупция водач на социалистите Ливия Драгня, това ще бъде още едно доказателство, че е извънредно време да слезе от политическата сцена и да освободи страната ни от своите зависимости и некадърност да ръководи в публичен интерес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР