Извънматочна бременност е много сериозно състояние, което може да причини

...
Извънматочна бременност е много сериозно състояние, което може да причини
Коментари Харесай

Какви са симптомите на извънматочната бременност

Извънматочна бременност е доста съществено положение, което може да аргументи аборт. За страдание признаците, по които може да бъде разпозната, са доста сходни на тези при естествената бременност. Ето за какво е от значително значение при най-малкото подозрение да се консултирате неотложно с вашия гинеколог.

Смята се, че това е едно от най-опасните затруднения и също по този начин едно от най-сложните за диагностициране, защото има доста скрити и в някои случаи неспецифични признаци, които елементарно могат да бъдат сбъркани. При нея бременността настава отвън матката, най-често в тръбата (тръбна бременност) и по-рядко в яйчниците, шийката на матката, а от време на време и в коремната празнина.

Кои са най-честите признаци

Симптомите в множеството случаи са доста сходни с тези при естествена бременност. Бременните дами могат да изпитват слаба болежка, сходна тази по време на менструация. В някои случаи може да има кървене, дискомфорт по време на дефекация и/или уриниране.

Болката в рамото е също един от малко известните признаци и рядко се обръща внимание. Експерти настояват, че това е породено от раздразнение на диафрагмата, което от време на време се предизвиква от появяването на кръв в корема.

Как се диагностицира

Единственият метод да се сложи диагноза е гинекологичен обзор с трансвагинален ултразвук. Лекарят нормално прави тест за Бета-HCG (хормон на бременността), след което взема решение по какъв начин да действа.

В доста случаи е целесъобразно да се направи лапароскопска интервенция или фармакологичен аборт. Но тези решения взема лекарят, според от положението на бременната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР