Извадиха телата на двама души от червен пикап, паднал във

...
Извадиха телата на двама души от червен пикап, паднал във
Коментари Харесай

След падането на моста в Балтимор: Намерени са две тела, а четирима са в неизвестност

Извадиха телата на двама души от червен пикап, паднал във водата на мястото, където се срути балтиморският мост. Осем строителни служащи са били на моста, когато корабът го е блъснал, срутвайки го във водите. Двама от служащите са били избавени денем, само че продължава издирването на останалите четирима – за тях се допуска, че са починали.

Спасителните екипи работят за справяне с рискови материали, а следователите са на място. До момента са посочени четири от шестте жертви на сриването на моста.

На конференция през вчерашния ден щатската полиция на Мериленд разпознава Алехандро Ернандес Фуентес /35/ и Дорлиан Рониал Кастило Кабрера /26/ като двамата служащи, извадени от водолази от вътрешността на камиона. Фуентес е бил от Мексико, а Кабрера – от Гватемала.

Водолазите към този момент не могат да се движат безвредно във водите поради бетона и отломките, обясниха от полицията. Сега те употребяват сонарни сканирания и считат, че транспортни средства, в които може да има други тела, са „ обгърнати в бетон “. Посочени са и другите двама, за които се счита, че са мъртви – Мигел Луна, родом от Ел Салвадор, и Майнор Суазо Сандовал, жител на Хондурас.

Министерството на външните работи в Мексико разгласи по-рано, че за двама от неговите жители се допуска, че са мъртви – единият, от които в този момент е разпознат като Фуентес – до момента в който различен е избавен от водата.

Един човек, който е бил в болница, откакто е бил изваден от водата, е бил освободен, оповестиха чиновници късно в сряда.

Първите спасители прекараха часове във вторник, търсейки във водите на река Патапско шестимата строителни служащи, които работеха върху дупките на моста към 01:30 (05:30 GMT), когато корабът се блъсна в моста. Бреговата защита на Съединени американски щати приключи издирването към залез слънце, като разгласи, че ниските температури на водата и миналите часове са индикатор, че служащите са мъртви. Властите дадоха обещание да намерят телата на мъжете за техните близки.

Операцията е предизвикателство, съобщи вицеадмиралът от бреговата защита Питър Готие в сряда. По думите му водолазите са плували в студени води с железни парчета от падналия в реката мост. Самият товарен транспортен съд е постоянен, само че има над 1,5 милиона галона мазут и смазочно масло на борда, добаи Готие.

Приблизително 4700 товарни контейнера също са били на борда, в това число 56, които съдържат рискови материали.

„ Бреговата защита се придвижи нападателно, с цел да се качи на кораба и имаме екипи на борда “, сподели Готие.

Военноморските сили на Съединени американски щати възнамеряват да употребяват шлепове с тежкотоварни кранове – някои могат да носят до 1000 тона – за премахване на части от моста, паднали във водата. Разследването какво се е объркало на кораба ще бъдат от решаващо значение, разяснява морският експерт Джим Белингам пред „ BBC “.

„ Огромно преимущество е, че корабът не е потопен, тъй че проверяващите ще получат достъп до записи и надяваме се, такива на това, което се е случило “, сподели той.

Длъжностните лица се надяват, че записващо устройство за данни, което са взели от кораба, ще даде повече информация. „ Dali “ се е насочил към Шри Ланка, когато ненадейно е изгубил зареждане и е подал сигнал за помощ, преди да се разбие в моста на Балтимор. Длъжностни лица настояват, че сриването на моста на основно пристанище може да съставлява риск за международните вериги за доставки и стопанската система на Съединени американски щати.

Губернаторът на Мериленд Уес Мур сподели, че 8000 работни места може да бъдат наранени от сриването и назова случая „ световна рецесия “.

„ Националната стопанска система и международната стопанска система зависят от пристанището “, сподели той, отбелязвайки, че предходната година през него са минали товари на стойност 80 милиарда $.

Пол Уидефелд, секретар на Министерството на превоза на Мериленд, акцентира, че подмяната на моста няма да бъде бърз развой, само че даде обещание по време на конференцията в сряда, че чиновниците работят, с цел да „ показват план за подмяната на този мост допустимо най-бързо, тъй че портът да се възвърне и общността още веднъж да работи “.

Експерти споделят, че сриването на Key Bridge може да докара до загуби до 15 милиона $ дневно, до момента в който корабоплаването не бъде отворено още веднъж.

Американският сенатор Бен Кардин от Мери сподели, че е убеден, че „ с помощта на администрацията на Байдън “ щатът ще получи нужните запаси, с цел да се възвърне и да стартира работа по заместващ мост.

„ Нашият главен приоритет е да отворим корабоплаването заради въздействието, което има върху нашата страна и световната верига на доставки “, сподели той.

Разследващите също се надяват да открият дали горивото е изиграло роля в смъртоносната злополука. Морски специалисти споделят, че нечистото гориво може да аргументи прекъсване на тока на кораба, защото основава проблеми с основните генератори на сила на кораба.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР