Изцяло реновираният оперативен център на ОП Общинска охрана беше открит

...
Изцяло реновираният оперативен център на ОП Общинска охрана беше открит
Коментари Харесай

150 камери пазят Пловдив от вандали

Изцяло реновираният действен център на Оперативна програма " Общинска защита " беше открит на публична гала през вчерашния ден. Той се намира в щаба на градските шерифи, който се намира в някогашния партиен дом. На представянето участваха градоначалникът Иван Тотев, зам.-кметът по публичния ред Георги Маринов и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

В центъра им към този момент работи напълно нова система за видеонаблюдение, която включва 150 камери. Те са инсталирани по пешеходните зони в центъра, в Цар Симеоновата градина, в комплекс „ Старинен Пловдив “, на Гребната база и други значими местоположения в града. Броят на записващите устройства ще пораства, като софтуерно може да доближи до 400 броя.

В действен център на „ Общинска защита “ се работи в режим 24/7 и постоянно има чиновник, който да следи камерите. Той има опция да алармира незабавно на полицията, в случай че има нередности или ескалации.

Според шефа на полицията комисар Атанас Илков новата система ще помогне на органите на реда да реагират съответно на вандалските прояви, които зачестяват под тепетата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР