Изцяло нова организация на движението на територията на Велико Търново

...
Изцяло нова организация на движението на територията на Велико Търново
Коментари Харесай

С два нови пътни възела и мостове извеждат трафика от Велико Търново

Изцяло нова организация на придвижването на територията на Велико Търново приготвя общината.

В Старата столица ще се вършат два нови пътни възела и три моста, а за част от оборудванията процедурите за планиране към този момент са стартирали. Новината заяви по време на съвещанието на общинския съвет в четвъртък кметът Даниел Панов в отговор на запитване на съветника Николай Илчев по отношение на организацията на придвижването в града.

По думите на кмета Генералният проект за организация на придвижването се финансира от Бюджет 2018 на община Велико Търново и капиталовата стратегия. Разработката ще урегулира градското и директно придвижване, зоните за престой и райониране, както и нови направления за градските рейсове, пропусквателната дарба на построените улици.

Двата нови пътни възела към този момент бяха презентирани като планове. В напреднала фаза на реализация е първият, за който има подготвеност за финансиране още тази пролет. Т.нар " Север пътен възел ще поема по 6 хиляди коли на ден от Арбанаси, Горна Оряховица и остарялата част, и ще ги води с мост над Янтра след втория тунел на основния път Русе - Велико Търново.

" Представихме на Министерството на регианалното развиване и благоустройството абстрактен план, а от там вършат същинския, който ще финансира страната, защото става дума за републиканска пътна мрежа, изясни Даниел Панов.

Нов пътен възел се прави и на източния вход на Велико Търново откъм Варна. Той ще поема трафика през кв. " Света гора ". Средствата ще бъдат вложени и за обновяване на правите " Теодосий Търновски ", " Димитър Найденов ", " Сливница " и " Климент Охридски ".

Предвиден е и нов мост в подножието на Балдуиновата кула, който ще е в съседство на въжения и ще обезпечава пряк метод към пътя, излизащ от Ксилифор до Шереметя и връзка с основния път за Русе на срещуположната страна. Вторият мост пък ще се намира наоколо до настоящия към кв. " Света гора ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР