Изцяло е възстановена туристическата инфраструктура на един от символите на

...
Изцяло е възстановена туристическата инфраструктура на един от символите на
Коментари Харесай

Възстановена е туристическата инфраструктура на лесопарка в Момчилград

Изцяло е възобновена туристическата инфраструктура на един от знаците на Момчилград - лесопарка " Момчил левент ", оповестиха от общинския пресцентър. Средствата бяха обезпечени след извоюван план на общината по Програмата за развиване на селските региони.

Дейностите включваха ремонт на дългата 170 метра стълбищна алея, площадките и създаване на съвременно LED осветяване. В атракция за посетителите се трансфораха атрактивно изрисуваните 868 стъпала, които свързват " Момчил левент " с града. Те бяха напълно актуализирани, както и площадките с обща повърхност от 650 квадратни метра. Проектът включваше още изцяло възобновяване на алейното осветяване и парапетите по цялото трасе. Освен това бяха сложени нови пейки и кошчета за боклук. За да бъдат възпрени вандалски прояви, са инсталирани камери за непрекъснато видеонаблюдение.

Лесопарк " Момчил левент " е основан през 1976 година и е обичано място за разходки и отдих на жителите на града. Наблизо е издигнат параклисът " Свети дух ", край който се състои годишният общоградски събор, на който се дава курбан за здраве.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР