Изцяло е във възможностите на общината да реши проблемите с

...
Изцяло е във възможностите на общината да реши проблемите с
Коментари Харесай

Шишков: Трябва да има диалог между общината и предприемачите за по-справедлив начин за изграждане на инфраструктура

Изцяло е във опциите на общината да реши проблемите с паркирането в междублоковите пространства.

Предприемачите и общината имат потребност от разговор, с цел да се стигне до по-справедливо създаване на инфраструктура. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по време на полемика на тематика „ По-достъпни жилища в София ", проведена от imoti.net.

Разбирателството сред бизнесмени и община ще е от изгода за всички и по този начин ще спре практиката, открита до момента, всичко да се прави на парче и в следствие да се построява една половинчата градска среда, сподели още заместник-министър Шишков. Той изясни, че с изключение на в разговора сред община и бизнеса, вижда решението на казуса и в построяването на явен правилник в връзките им. Така общината ще може да извършва уговорките си да построява инфраструктура, а бизнесмените ще имат изясненост какъв брой ще им коства инвестицията в построяването на жилища. По този метод, в случай че вложените средства в инфраструктура и строителство бъдат разпределени вярно, жилищата даже и да не костват по-скъпо, най-малко ще си костват парите, разяснява още арх. Шишков и прикани разговорът сред общината и бизнесмените да бъде обновен. Това ще докара и до условия, в които най-атрактивните региони в София, където ползата на вложителите е максимален, да се развиват по най-оптимален метод.

Във опциите на общината е да реши част от проблемите на паркирането в междублоковите пространства като откри механизъм взаимно с частния бизнес да построи подземни паркинги. Това е допустимо заради обстоятелството, че терените са общинска благосъстоятелност, още повече, че и част от тях са отредени за подземни паркинги.
Арх. Шишков разяснява още, че ролята на страната е да подкрепя този развой с по-добри закони и правила, които да са изпълними и елементарно използвани и които да доведат до развиване на хармонична градска среда.

Като образец районният заместник-министър уточни, че се готвят промени в член 148, алинея 16 в Закона за устройство на територията. Утре следва и втора полемика по промени в Наредбата за налична среда, като задачата е да се резервира правилото за досегаемост на средата, само че разпоредбите в нормативния акт да са по-гъвкави. „ Тези промени ще доведат до облекчение на строително-инвестиционния развой, а по този начин ще помогнем и на общините, и на бизнесмените, с цел да може процесът на разговор и съдействие сред тях в интерес на жителите да се рестартира, тъй като той беше зациклил ", сподели още арх. Шишков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР