Изцяло белите екипи за участниците на Уимбълдън са една от

...
Изцяло белите екипи за участниците на Уимбълдън са една от
Коментари Харесай

Кинг: Дрескодът на Уимбълдън е ужасен, дано го променят


Изцяло белите екипи за участниците на Уимбълдън са една от най-старите обичаи в тениса. През последните години обаче от ден на ден известни персони от света на тениса упорстват това условие да бъде анулирано за дамите. Поредната легенда, която изрече това мнение, е Били Джийн Кинг. Носителката на шест трофеи от Шампионата счита, че белите екипи предизвикват стеснение освен на тенисистките, само че и на феновете.

„ Тенисистките от моето потомство непрекъснато се тревожехме, тъй като до един миг носехме бяло на всички шампионати, освен на Уимбълдън. Това може да докара до голямо стеснение по време на месечния ти цикъл “ – сподели някогашната №1 пред CNN.

„ Когато играехме в сходни моменти, непрекъснато проверявахме екипите си, защото се тревожехме, че ще си проличи по някакъв метод. Бяхме доста обезпокоени, защото тенисистите, като всички професионални спортисти, се опитваме да осигуряваме представление на хората. Ние сме в развлекателния бизнес. Когато се занимаваш с нещо сходно, искаш постоянно да бъдеш грациозен и да изглеждаш безупречно “ – сподели още американката.

Носителката на 12 „ мейджър “ трофея е сигурна, че анулацията на условието за напълно бели екипи на Шампионата ще бъде нещо положително и за феновете.

„ В спорта няма нищо по-лошо от това да включиш тв приемника и да видиш съперници, които носят идентични екипи. Ужасно е. Не знаеш кой кой е. Това е нещо, против което се боря от години. Виждали ли сте различен спорт, в който двата тима носят едни и същи екипи? Това е неуместно “.

Според английското издание The Telegraph ръководителите на All England Club разискват вероятно облекчение на правилото, позволявайки на тенисистките да носят мрачно долни дрехи под белите екипи. Все още обаче няма публична информация по тематиката.

„ Мисля, че смяна на дрескода, въпреки и частична, би била нещо отлично. Така тенисистките ще бъдат по-спокойни и няма да им се постанова да ревизират екипите си всякога, когато сядат или сменят полетата. Доколкото разбирам, в AELTC водят диалози по тематиката и в случай че това в действителност е правилно, би било доста значима стъпка “ – приключи четирикратната шампионка на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР